,, ,

Fesleğenin Faydaları

Yaşam 14.07.2023 - 11:04, Güncelleme: 14.07.2023 - 11:04 6546+ kez okundu.
 

Fesleğenin Faydaları

Fesleğenin Faydaları
Fesleğen , hoş kokulu ve lezzetli bir bitkidir. Aynı zamanda birçok hastalığa iyi geldiği bilinen şifalı bir bitkidir. Fesleğenin faydaları şunlardır: Sindirim sistemi için faydalıdır. Mide krampları, mide bulantısı ve hazımsızlığı giderir Stres ve gerginlik azaltır. Anti stres özelliği sayesinde psikolojik rahatsızlıkları önler. Ağız sağlığı için faydalıdır. Ağızda oluşan yaralar ve pamukçuk hastalıklarını tedavi eder. Baş ağrısı ve migrene iyi gelir. Günlük çay olarak demlenip içildiğinde ağrıları hafifletir. Solunum yolları hastalıklarına iyi gelir. Nefes darlığı ve astım gibi şikayetleri olan kişiler daha rahat nefes alabilirler. Ayrıca grip ve soğuk algınlığına karşı da etkilidir. Balgam söktürücü etkisi vardır. Öksürük ve bronşit gibi rahatsızlıkları giderir. Kanser hastalığının tedavisinde kullanılır. Antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri sayesinde kanser hücrelerinin büyümesini engeller. Kemik erimesini önler. Kalsiyum, magnezyum, manganez ve bakır gibi mineraller içerir. Kemik gelişimine fayda sağlar. Kolesterol ve tansiyonu düzenler. Kan basıncını dengeleyici ve kan sulandırıcı etkisi vardır. Kalp damarlarında tıkanma riskini azaltır. Bağırsak parazitlerini temizler. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Sivrisinekleri kovar. Kokusu sayesinde sivrisineklerin bulunduğu ortama gelmesini engeller. Açık ve kanamalı yaralara iyi gelir. Kan pıhtılaştırıcı özelliği sayesinde kanamayı durdurur. Anne sütünü arttırır. Emziren anneler düzenli olarak fesleğen çayı içtiklerinde sütlerinde artma meydana gelir. Kas ve eklem ağrılarına iyi gelir. Kemik erimesinden veya kırıklardan dolayı oluşan ağrıları giderir. Fesleğenin faydalarından yararlanmak için taze veya kurutulmuş olarak tüketebilirsiniz. Salatalara, çorbalara, makarnalara veya soslara ekleyebilirsiniz. Ayrıca çay olarak demleyip içebilirsiniz. Fesleğenin fazla tüketilmesi bazı yan etkilere neden olabilir. Hamilelikte, kan sulandırıcı ilaç kullananlarda veya alerjisi olanlarda dikkatli olunmalıdır.
Fesleğenin Faydaları

Fesleğen , hoş kokulu ve lezzetli bir bitkidir. Aynı zamanda birçok hastalığa iyi geldiği bilinen şifalı bir bitkidir. Fesleğenin faydaları şunlardır:

  • Sindirim sistemi için faydalıdır. Mide krampları, mide bulantısı ve hazımsızlığı giderir
  • Stres ve gerginlik azaltır. Anti stres özelliği sayesinde psikolojik rahatsızlıkları önler.
  • Ağız sağlığı için faydalıdır. Ağızda oluşan yaralar ve pamukçuk hastalıklarını tedavi eder.
  • Baş ağrısı ve migrene iyi gelir. Günlük çay olarak demlenip içildiğinde ağrıları hafifletir.
  • Solunum yolları hastalıklarına iyi gelir. Nefes darlığı ve astım gibi şikayetleri olan kişiler daha rahat nefes alabilirler. Ayrıca grip ve soğuk algınlığına karşı da etkilidir.
  • Balgam söktürücü etkisi vardır. Öksürük ve bronşit gibi rahatsızlıkları giderir.
  • Kanser hastalığının tedavisinde kullanılır. Antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri sayesinde kanser hücrelerinin büyümesini engeller.
  • Kemik erimesini önler. Kalsiyum, magnezyum, manganez ve bakır gibi mineraller içerir. Kemik gelişimine fayda sağlar.
  • Kolesterol ve tansiyonu düzenler. Kan basıncını dengeleyici ve kan sulandırıcı etkisi vardır. Kalp damarlarında tıkanma riskini azaltır.
  • Bağırsak parazitlerini temizler. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
  • Sivrisinekleri kovar. Kokusu sayesinde sivrisineklerin bulunduğu ortama gelmesini engeller.
  • Açık ve kanamalı yaralara iyi gelir. Kan pıhtılaştırıcı özelliği sayesinde kanamayı durdurur.
  • Anne sütünü arttırır. Emziren anneler düzenli olarak fesleğen çayı içtiklerinde sütlerinde artma meydana gelir.
  • Kas ve eklem ağrılarına iyi gelir. Kemik erimesinden veya kırıklardan dolayı oluşan ağrıları giderir.

Fesleğenin faydalarından yararlanmak için taze veya kurutulmuş olarak tüketebilirsiniz. Salatalara, çorbalara, makarnalara veya soslara ekleyebilirsiniz. Ayrıca çay olarak demleyip içebilirsiniz.

Fesleğenin fazla tüketilmesi bazı yan etkilere neden olabilir. Hamilelikte, kan sulandırıcı ilaç kullananlarda veya alerjisi olanlarda dikkatli olunmalıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.