,, ,

Eyfel Kulesi ne amaçla yapıldı?

Gündem 02.09.2023 - 17:35, Güncelleme: 02.09.2023 - 17:35 3890+ kez okundu.
 

Eyfel Kulesi ne amaçla yapıldı?

Eyfel Kulesi ne amaçla yapıldı?
Eyfel Kulesi Fransız Devrimi'nin 100. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen Expo 1889 Paris fuarının giriş kapısı olarak inşa edilmiştir. Kulenin mimarı, Gustave Eiffel 'dir. Eyfel Kulesi 300 metre yüksekliğinde ve 1665 basamaklı bir demir kuledir. Kulenin inşası, 2 yıl 2 ay sürmüştür. Kule, 31 Mart 1889 tarihinde açılmıştır. Eyfel Kulesi Paris'in en ikonik yapılarından biridir. Kule, şehrin her yerinden görülebilmektedir. Kulenin tepesinden, Paris'in muhteşem manzarasını seyretmek mümkündür. Eyfel Kulesi sadece bir turistik cazibe merkezi değildir. Kule, aynı zamanda bir radyo ve televizyon verici istasyonu olarak da kullanılmaktadır. Eyfel Kulesi 'nin yapımında, 7.300 ton demir kullanılmıştır. Kulenin ağırlığı, yaklaşık 10.100 tondur. Kulenin tabanı, 125 metre derinliğinde ve 25 metre genişliğindedir. Eyfel Kulesi her yıl yaklaşık 7 milyon ziyaretçi almaktadır. Kule, dünyanın en çok ziyaret edilen turistik cazibe merkezlerinden biridir. Eyfel Kulesi yapımından sonra birçok eleştiriye maruz kalmıştır. Bazıları, kuleyi çirkin ve Paris'in mimarisine uymayan bir yapı olarak görmüştür. Ancak, Eyfel Kulesi zamanla Paris 'in simgesi haline gelmiş ve dünyanın en sevilen turistik cazibe merkezlerinden biri haline gelmiştir. Eyfel Kulesi Fransız Devrimi'nin 100. yıldönümünü kutlamak için inşa edilmiş olsa da, bugün Fransa'nın en önemli simgelerinden biridir. Kule, Fransa 'nın endüstriyel gücünün ve yenilikçiliğinin bir sembolü olarak kabul edilmektedir.
Eyfel Kulesi ne amaçla yapıldı?

Eyfel Kulesi Fransız Devrimi'nin 100. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen Expo 1889 Paris fuarının giriş kapısı olarak inşa edilmiştir. Kulenin mimarı, Gustave Eiffel 'dir.

Eyfel Kulesi 300 metre yüksekliğinde ve 1665 basamaklı bir demir kuledir. Kulenin inşası, 2 yıl 2 ay sürmüştür. Kule, 31 Mart 1889 tarihinde açılmıştır.

Eyfel Kulesi Paris'in en ikonik yapılarından biridir. Kule, şehrin her yerinden görülebilmektedir. Kulenin tepesinden, Paris'in muhteşem manzarasını seyretmek mümkündür.

Eyfel Kulesi sadece bir turistik cazibe merkezi değildir. Kule, aynı zamanda bir radyo ve televizyon verici istasyonu olarak da kullanılmaktadır.

Eyfel Kulesi 'nin yapımında, 7.300 ton demir kullanılmıştır. Kulenin ağırlığı, yaklaşık 10.100 tondur. Kulenin tabanı, 125 metre derinliğinde ve 25 metre genişliğindedir.

Eyfel Kulesi her yıl yaklaşık 7 milyon ziyaretçi almaktadır. Kule, dünyanın en çok ziyaret edilen turistik cazibe merkezlerinden biridir.

Eyfel Kulesi yapımından sonra birçok eleştiriye maruz kalmıştır. Bazıları, kuleyi çirkin ve Paris'in mimarisine uymayan bir yapı olarak görmüştür. Ancak, Eyfel Kulesi zamanla Paris 'in simgesi haline gelmiş ve dünyanın en sevilen turistik cazibe merkezlerinden biri haline gelmiştir.

Eyfel Kulesi Fransız Devrimi'nin 100. yıldönümünü kutlamak için inşa edilmiş olsa da, bugün Fransa'nın en önemli simgelerinden biridir. Kule, Fransa 'nın endüstriyel gücünün ve yenilikçiliğinin bir sembolü olarak kabul edilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.