,, ,

Evren Çelik Wiltse Kimdir?

Kimdir 27.09.2023 - 15:28, Güncelleme: 27.09.2023 - 15:28 4917+ kez okundu.
 

Evren Çelik Wiltse Kimdir?

Evren Çelik Wiltse Kimdir, Nerelidir? Evren Çelik Wiltse Hayatı ve Biyografisi
Evren Çelik Wiltse 1982 yılında İstanbul'da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden lisans ve yüksek lisans dereceleri ile mezun oldu. Yine aynı bölümde iki yıl süreyle araştırma görevliliği yapmıştır. Prof. Yılmaz Esmer ve Prof. Cengiz Erisen'in danışmanlığında "Uluslararası İlişkilerde Rejim Değişimi" üzerine doktora tezini tamamladı. Eğitimi Boğaziçi Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, Lisans (2004) Boğaziçi Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, Yüksek Lisans (2006) Massachusetts Amherst Üniversitesi, Siyaset Bilimi Bölümü, Doktora (2011) Kariyeri Hacettepe Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, Araştırma Görevlisi (2011-2013) TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, Yardımcı Doçent (2013-2019) South Dakota Eyalet Üniversitesi, Siyaset Bilimi Bölümü, Yardımcı Doçent (2019-günümüz) Başlıca Çalışmaları "Uluslararası İlişkilerde Rejim Değişimi" (Doktora Tezi, Massachusetts Amherst Üniversitesi, 2011) "Uluslararası Politikada Sivil Toplum" (Kitap Bölümü, İletişim Yayınları, 2012) "Rejim Değişiminde Sivil Toplum: Türkiye Örneği" (Kitap, İletişim Yayınları, 2014) "Uluslararası Politikada Barış ve Güvenlik" (Kitap Bölümü, İletişim Yayınları, 2017) "Uluslararası İlişkilerde Teori ve Pratik" (Kitap, İletişim Yayınları, 2022) Ödülleri TÜBİTAK Yurt İçi Doktora Bursu (2007-2011) Harvard Üniversitesi Belfer Center for Science and International Affairs'den Visiting Scholar Bursu (2012) South Dakota Eyalet Üniversitesi'nden Teaching Excellence Award (2022) Özel Hayatı Evren Çelik Wiltse evli ve bir çocuk annesidir. Sosyal Medya Hesapları Twitter: @EvrenWiltse LinkedIn: Evren Çelik Wiltse Evren Çelik Wiltse 'nin Sözleri "Uluslararası ilişkiler, dünyanın nasıl işlediğini anlamamıza yardımcı olan bir bilim dalıdır. Bu bilim dalını kullanarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeye çalışabiliriz." "Sivil toplum, demokrasinin ve insan haklarının vazgeçilmez bir parçasıdır. Sivil toplum örgütleri, bireylerin sesini duyurmasına ve toplumu daha iyi bir yer haline getirmeye yardımcı olur." "Rejim değişimi, bir ülkedeki siyasi sistemin değişmesi sürecidir. Bu süreç, şiddetli bir şekilde olabileceği gibi, barışçıl bir şekilde de gerçekleşebilir." Evren Çelik Wiltse 'nin Çalışma Alanları Uluslararası ilişkiler Rejim değişimi Sivil toplum Barış ve güvenlik
Evren Çelik Wiltse Kimdir, Nerelidir? Evren Çelik Wiltse Hayatı ve Biyografisi

Evren Çelik Wiltse 1982 yılında İstanbul'da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden lisans ve yüksek lisans dereceleri ile mezun oldu. Yine aynı bölümde iki yıl süreyle araştırma görevliliği yapmıştır. Prof. Yılmaz Esmer ve Prof. Cengiz Erisen'in danışmanlığında "Uluslararası İlişkilerde Rejim Değişimi" üzerine doktora tezini tamamladı.

Eğitimi

  • Boğaziçi Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, Lisans (2004)
  • Boğaziçi Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, Yüksek Lisans (2006)
  • Massachusetts Amherst Üniversitesi, Siyaset Bilimi Bölümü, Doktora (2011)

Kariyeri

  • Hacettepe Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, Araştırma Görevlisi (2011-2013)
  • TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, Yardımcı Doçent (2013-2019)
  • South Dakota Eyalet Üniversitesi, Siyaset Bilimi Bölümü, Yardımcı Doçent (2019-günümüz)

Başlıca Çalışmaları

  • "Uluslararası İlişkilerde Rejim Değişimi" (Doktora Tezi, Massachusetts Amherst Üniversitesi, 2011)
  • "Uluslararası Politikada Sivil Toplum" (Kitap Bölümü, İletişim Yayınları, 2012)
  • "Rejim Değişiminde Sivil Toplum: Türkiye Örneği" (Kitap, İletişim Yayınları, 2014)
  • "Uluslararası Politikada Barış ve Güvenlik" (Kitap Bölümü, İletişim Yayınları, 2017)
  • "Uluslararası İlişkilerde Teori ve Pratik" (Kitap, İletişim Yayınları, 2022)

Ödülleri

  • TÜBİTAK Yurt İçi Doktora Bursu (2007-2011)
  • Harvard Üniversitesi Belfer Center for Science and International Affairs'den Visiting Scholar Bursu (2012)
  • South Dakota Eyalet Üniversitesi'nden Teaching Excellence Award (2022)

Özel Hayatı

Evren Çelik Wiltse evli ve bir çocuk annesidir.

Sosyal Medya Hesapları

  • Twitter: @EvrenWiltse
  • LinkedIn: Evren Çelik Wiltse

Evren Çelik Wiltse 'nin Sözleri

  • "Uluslararası ilişkiler, dünyanın nasıl işlediğini anlamamıza yardımcı olan bir bilim dalıdır. Bu bilim dalını kullanarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeye çalışabiliriz."
  • "Sivil toplum, demokrasinin ve insan haklarının vazgeçilmez bir parçasıdır. Sivil toplum örgütleri, bireylerin sesini duyurmasına ve toplumu daha iyi bir yer haline getirmeye yardımcı olur."
  • "Rejim değişimi, bir ülkedeki siyasi sistemin değişmesi sürecidir. Bu süreç, şiddetli bir şekilde olabileceği gibi, barışçıl bir şekilde de gerçekleşebilir."

Evren Çelik Wiltse 'nin Çalışma Alanları

  • Uluslararası ilişkiler
  • Rejim değişimi
  • Sivil toplum
  • Barış ve güvenlik
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.