,, ,

Eski Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşle, Riyad Büyükelçisi Oldu

Gündem 02.10.2023 - 17:18, Güncelleme: 02.10.2023 - 17:18 2659+ kez okundu.
 

Eski Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşle, Riyad Büyükelçisi Oldu

Eski Başbakan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Emrullah İşle, Riyad’a büyükelçi olarak atandı. Atama, Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerini güçlendirecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, eski Başbakan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Emrullah İşle Suudi Arabistan 'ın başkenti Riyad 'a büyükelçi olarak atandı. Prof. Dr. Emrullah İşle 1961 yılında Gaziantep'te doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisans ve doktorasını aynı bölümde tamamladı. 1988 yılında Dışişleri Bakanlığı 'na girdi. Dışişleri Bakanlığı'nda çeşitli görevlerde bulundu. 2007-2009 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 2009-2011 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. 2011-2016 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yaptı. 2016-2017 yılları arasında Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2017-2023 yılları arasında Gaziantep Milletvekili olarak görev yaptı. Prof. Dr. Emrullah İşle iyi derecede İngilizce ve Arapça biliyor. İşle'nin Riyad Büyükelçiliği'ne atanması, Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerinin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağı değerlendiriliyor.
Eski Başbakan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Emrullah İşle, Riyad’a büyükelçi olarak atandı. Atama, Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerini güçlendirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, eski Başbakan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Emrullah İşle Suudi Arabistan 'ın başkenti Riyad 'a büyükelçi olarak atandı.

Prof. Dr. Emrullah İşle 1961 yılında Gaziantep'te doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisans ve doktorasını aynı bölümde tamamladı.

1988 yılında Dışişleri Bakanlığı 'na girdi. Dışişleri Bakanlığı'nda çeşitli görevlerde bulundu. 2007-2009 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 2009-2011 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. 2011-2016 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yaptı. 2016-2017 yılları arasında Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2017-2023 yılları arasında Gaziantep Milletvekili olarak görev yaptı.

Prof. Dr. Emrullah İşle iyi derecede İngilizce ve Arapça biliyor.

İşle'nin Riyad Büyükelçiliği'ne atanması, Türkiye- Suudi Arabistan ilişkilerinin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağı değerlendiriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.