,, ,

Erzincan'da tarihi eser kaçakçılığı operasyonu: 290 sikke ve obje ele geçirildi

Asayiş 11.08.2023 - 16:49, Güncelleme: 11.08.2023 - 16:49 5773+ kez okundu.
 

Erzincan'da tarihi eser kaçakçılığı operasyonu: 290 sikke ve obje ele geçirildi

Jandarmadan Erzincan’da Tarihi Eser Baskını: Bir Gözaltı
Erzincan 'da tarihi eser niteliği taşıyan 290 sikke ve obje ele geçirildi, bir şüpheli gözaltına alındı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, "kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığı" ile "göçmen kaçakçılığı" suçlarının önlenmesi kapsamında kent merkezi, Üzümlü ve İliç ilçelerinde operasyon yaptı. Operasyonlarda 239 sikke, 9 kolye, 7 yüzük, 3 metal haç, 3 hayvan figürü, bir kılıç, 2 kama, 2 kama muhafazası, 24 muhtelif tarihi obje olmak üzere toplam 290 tarihi eser, bir tabanca, şarjör ve tabanca fişeği ele geçirildi. Bir şüpheli gözaltına alındı. Üzümlü ve İliç ilçelerinde ekiplerin yaptıkları çalışmalarda ise 8 düzensiz göçmen ve insan kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla bir şüpheli yakalandı.
Jandarmadan Erzincan’da Tarihi Eser Baskını: Bir Gözaltı

Erzincan 'da tarihi eser niteliği taşıyan 290 sikke ve obje ele geçirildi, bir şüpheli gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, "kültür ve tabiat varlıkları kaçakçılığı" ile "göçmen kaçakçılığı" suçlarının önlenmesi kapsamında kent merkezi, Üzümlü ve İliç ilçelerinde operasyon yaptı.

Operasyonlarda 239 sikke, 9 kolye, 7 yüzük, 3 metal haç, 3 hayvan figürü, bir kılıç, 2 kama, 2 kama muhafazası, 24 muhtelif tarihi obje olmak üzere toplam 290 tarihi eser, bir tabanca, şarjör ve tabanca fişeği ele geçirildi. Bir şüpheli gözaltına alındı.

Üzümlü ve İliç ilçelerinde ekiplerin yaptıkları çalışmalarda ise 8 düzensiz göçmen ve insan kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla bir şüpheli yakalandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.