,, ,

Erzincan Maden Heyelanında 6 Tutuklama!

Gündem 17.02.2024 - 10:28, Güncelleme: 17.02.2024 - 10:28 2734+ kez okundu.
 

Erzincan Maden Heyelanında 6 Tutuklama!

Erzincan İliç’te maden ocağı heyelanı: 9 işçi toprak altında. Soruşturma devam ediyor. Adalet Bakanı Tunç, kayıp işçilere ulaşma umudunu dile getirdi
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç 'tan açıklama: Erzincan 'ın İliç ilçesinde 14 Şubat 2024 tarihinde meydana gelen ve 9 işçinin toprak altında kalmasına neden olan maden ocağı heyelanıyla ilgili soruşturmada önemli gelişmeler yaşandı. Soruşturma: Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda yürütülen soruşturma kapsamında, olaydan sorumlu olduğu değerlendirilen 8 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltına alınan kişiler arasında ilgili şirketin Kanada uyruklu yöneticisi de yer alıyor. Tutuklama ve Adli Kontrol: Yapılan sorguların ardından 6 şüpheli hakkında tutuklama kararı, 2 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Bilirkişi Heyeti: Jeoloji, İş Sağlığı, Maden, İnşaat, Ziraat, Çevre, Harita ve Kimya alanlarında uzman 8 kişiden oluşan bir bilirkişi heyeti olayla ilgili incelemeleri sürdürüyor. Arama-Kurtarma Çalışmaları: Toprak altında kalan 9 işçiye ulaşmak için arama-kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Adalet Bakanı Tunç'un Mesajı: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada soruşturmanın tüm yönleri ile titizlikle sürdürüldüğünü ve kayıp işçilere bir an önce ulaşılmasını ümit ettiklerini söyledi.  
Erzincan İliç’te maden ocağı heyelanı: 9 işçi toprak altında. Soruşturma devam ediyor. Adalet Bakanı Tunç, kayıp işçilere ulaşma umudunu dile getirdi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç 'tan açıklama:

Erzincan 'ın İliç ilçesinde 14 Şubat 2024 tarihinde meydana gelen ve 9 işçinin toprak altında kalmasına neden olan maden ocağı heyelanıyla ilgili soruşturmada önemli gelişmeler yaşandı.

Soruşturma:

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda yürütülen soruşturma kapsamında, olaydan sorumlu olduğu değerlendirilen 8 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltına alınan kişiler arasında ilgili şirketin Kanada uyruklu yöneticisi de yer alıyor.

Tutuklama ve Adli Kontrol:

Yapılan sorguların ardından 6 şüpheli hakkında tutuklama kararı, 2 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Bilirkişi Heyeti:

Jeoloji, İş Sağlığı, Maden, İnşaat, Ziraat, Çevre, Harita ve Kimya alanlarında uzman 8 kişiden oluşan bir bilirkişi heyeti olayla ilgili incelemeleri sürdürüyor.

Arama-Kurtarma Çalışmaları:

Toprak altında kalan 9 işçiye ulaşmak için arama-kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Adalet Bakanı Tunç'un Mesajı:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada soruşturmanın tüm yönleri ile titizlikle sürdürüldüğünü ve kayıp işçilere bir an önce ulaşılmasını ümit ettiklerini söyledi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.