,, ,

Elif Lam Mim Ne Demek?

Gündem 06.04.2024 - 16:06, Güncelleme: 06.04.2024 - 16:06 4053 kez okundu.
 

Elif Lam Mim Ne Demek?

Elif Lam Mim, Kur’an-ı Kerim’in 29 suresinin başında yer alan kesik harflerdir. Anlamları kesin olarak bilinmemekle birlikte, çeşitli yorumlar mevcuttur
Elif Lam Mim , Kur'an-ı Kerim'in 29 suresinin başında yer alan kesik harfler olarak bilinir. Bu harflerin ne anlama geldiği kesin olarak bilinmemekle birlikte, birçok farklı yorum mevcuttur. Elif Lam Mim'in Anlamları: Allah'ın isimlerinden üçünün kısaltması: Elif, Allah'ın "El-Evvel" (ilk) isminin, Lam "El-Ahir" (son) isminin, Mim ise "El-Muhyî" (dirilten) isminin kısaltması olduğu şeklinde yorumlanır. Kur'an'ın Allah'ın kelamı olduğunun bir işareti: Bu harflerin, Kur'an'ın insanoğlu tarafından yazılmış bir kitap olmadığını, Allah'ın vahyi olduğunu gösterdiği şeklinde yorumlanır. Bir meydan okuma: Bu harflerin, Kur'an'ın benzerini getiremeyenlere bir meydan okuma olduğu şeklinde yorumlanır. Sır ve hikmet: Bu harflerin, Allah'ın bildiği bir sır ve hikmeti olduğu şeklinde yorumlanır.
Elif Lam Mim, Kur’an-ı Kerim’in 29 suresinin başında yer alan kesik harflerdir. Anlamları kesin olarak bilinmemekle birlikte, çeşitli yorumlar mevcuttur

Elif Lam Mim , Kur'an-ı Kerim'in 29 suresinin başında yer alan kesik harfler olarak bilinir. Bu harflerin ne anlama geldiği kesin olarak bilinmemekle birlikte, birçok farklı yorum mevcuttur.

Elif Lam Mim'in Anlamları:

  • Allah'ın isimlerinden üçünün kısaltması: Elif, Allah'ın "El-Evvel" (ilk) isminin, Lam "El-Ahir" (son) isminin, Mim ise "El-Muhyî" (dirilten) isminin kısaltması olduğu şeklinde yorumlanır.
  • Kur'an'ın Allah'ın kelamı olduğunun bir işareti: Bu harflerin, Kur'an'ın insanoğlu tarafından yazılmış bir kitap olmadığını, Allah'ın vahyi olduğunu gösterdiği şeklinde yorumlanır.
  • Bir meydan okuma: Bu harflerin, Kur'an'ın benzerini getiremeyenlere bir meydan okuma olduğu şeklinde yorumlanır.
  • Sır ve hikmet: Bu harflerin, Allah'ın bildiği bir sır ve hikmeti olduğu şeklinde yorumlanır.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.