,, ,

Elazığ'a 450 milyon dolarlık KOBİ desteği

Siyaset 28.08.2023 - 12:31, Güncelleme: 28.08.2023 - 12:33 4509+ kez okundu.
 

Elazığ'a 450 milyon dolarlık KOBİ desteği

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Elazığ'da depremden etkilenen KOBİ'lere 450 milyon dolarlık finansman desteği sağlanacağını açıkladı.
Bakan Mehmet Fatih Kacır , AK Parti Elazığ İl Başkanlığı'nda düzenlenen " Şehir Buluşmaları " programında yaptığı konuşmada, 6 Şubat'taki deprem felaketinin ardından Elazığ'da yaraların sarılması için devlet olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi. Depremden etkilenen KOBİ'lere 150 bin liradan 400 bin liraya kadar faizsiz finansman desteği sağlanacağını belirten Mehmet Fatih Kacır , "Türkiye Deprem Sonrası Ekonomik Canlanma Projesi ile KOBİ'lerimizin güçlenmesi için 450 milyon dolar tutarında bir uluslararası finansman kaynağını ülkemize kazandırdık." dedi. Mehmet Fatih Kacır , Elazığ'da son 20 yılda 706 yatırım teşvik belgesi düzenlediklerini, 19 milyar 600 milyon liralık yatırım tutarıyla birlikte 27 bin kişiye istihdam sağladıklarını kaydetti. Kadın ve gençlere yönelik eğitim ve uygulama atölyeleri kurduklarına da değinen Kacır, "Elazığ'da KOSGEB Girişimcilik Destekleri kapsamında son 10 yılda 2 bin 74 girişimcimize 57 milyon lira destek verdik. Bu girişimcilerimizin içinde 770 kadın, 910 genç girişimcimiz olduğunu belirtmek isterim." diye konuştu. Mehmet Fatih Kacır , Türkiye Yüzyılı'nda üretim, verimlilik, teknoloji ve kalkınmanın öne çıkacağını belirterek, "Türkiye Yüzyılı, huzurun, güven ve istikrarın, üretimin, verimliliğin, teknolojinin, kalkınmanın, geleceğin ve gençlerin yüzyılı olacak." ifadelerini kullandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Elazığ'da depremden etkilenen KOBİ'lere 450 milyon dolarlık finansman desteği sağlanacağını açıkladı.

Bakan Mehmet Fatih Kacır , AK Parti Elazığ İl Başkanlığı'nda düzenlenen " Şehir Buluşmaları " programında yaptığı konuşmada, 6 Şubat'taki deprem felaketinin ardından Elazığ'da yaraların sarılması için devlet olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Depremden etkilenen KOBİ'lere 150 bin liradan 400 bin liraya kadar faizsiz finansman desteği sağlanacağını belirten Mehmet Fatih Kacır , "Türkiye Deprem Sonrası Ekonomik Canlanma Projesi ile KOBİ'lerimizin güçlenmesi için 450 milyon dolar tutarında bir uluslararası finansman kaynağını ülkemize kazandırdık." dedi.

Mehmet Fatih Kacır , Elazığ'da son 20 yılda 706 yatırım teşvik belgesi düzenlediklerini, 19 milyar 600 milyon liralık yatırım tutarıyla birlikte 27 bin kişiye istihdam sağladıklarını kaydetti.

Kadın ve gençlere yönelik eğitim ve uygulama atölyeleri kurduklarına da değinen Kacır, "Elazığ'da KOSGEB Girişimcilik Destekleri kapsamında son 10 yılda 2 bin 74 girişimcimize 57 milyon lira destek verdik. Bu girişimcilerimizin içinde 770 kadın, 910 genç girişimcimiz olduğunu belirtmek isterim." diye konuştu.

Mehmet Fatih Kacır , Türkiye Yüzyılı'nda üretim, verimlilik, teknoloji ve kalkınmanın öne çıkacağını belirterek, "Türkiye Yüzyılı, huzurun, güven ve istikrarın, üretimin, verimliliğin, teknolojinin, kalkınmanın, geleceğin ve gençlerin yüzyılı olacak." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.