,, ,

Elazığ ve Konya’da Eş Zamanlı Operasyonlar: 42 Şüpheli Yakalandı

Gündem 07.02.2024 - 09:37, Güncelleme: 07.02.2024 - 09:37 3245+ kez okundu.
 

Elazığ ve Konya’da Eş Zamanlı Operasyonlar: 42 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Elazığ ve Konya’da ‘KAFES-37’ operasyonlarıyla iki suç örgütünü çökertti. Toplam 42 şüpheli yakalandı, operasyonlar devam edecek.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , Elazığ ve Konya ’da eş zamanlı olarak düzenlenen “KAFES-37” operasyonlarını paylaştı. Bu operasyonlar sonucunda, Elazığ’da Ömer Faruk Bulut ve Konya’da Engin Yolcu liderliğindeki iki organize suç örgütü çökertildi. Elazığ’daki operasyonda, örgüt lideri ve 35 şüpheli, Konya’daki operasyonda ise örgüt lideri ve 7 şüpheli olmak üzere toplamda 42 örgüt üyesi yakalandı. Yerlikaya, “Organize Suç Örgütlerinin Hiçbiri Yüce Türk Adaletinden Kaçamayacak. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız aralıksız devam edecek. Hepsi Bir Bir Kafese Girecek” ifadelerini kullandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı (KOM) koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlarda; Elazığ’da, şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları, yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun bıraktıkları, genel güvenliği kasten tehlikeye soktukları, kasten yaralama ve mala zarar verdikleri, tehdit ve hakaret eylemlerini gerçekleştirdikleri, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet ve Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti suçlarını işledikleri belirlendi. Konya’da ise, şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları, kasten öldürme ve kasten yaralama, yağma ve silahla tehdit faaliyetlerinde bulunarak haksız menfaat temin ettikleri, illegal kumar oynanan işletmelere çökerek tekelleşmeye çalıştıkları tespit edildi. Operasyonlar sonucunda 11 adet ruhsatsız tabanca, 8 adet pompalı tüfek, 3 adet av tüfeği, çok sayıda fişek ve muhtelif miktarda uyuşturucu maddeye el konuldu. Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik etti ve “Allah ayaklarına taş değdirmesin” dedi. Ayrıca, “Suç Örgütü Kurarak Halkımızın Huzurunu Bozanların Her An Enselerindeyiz. Onlara Göz Açtırmayacağız” ifadelerini kullandı.
İçişleri Bakanı Yerlikaya, Elazığ ve Konya’da ‘KAFES-37’ operasyonlarıyla iki suç örgütünü çökertti. Toplam 42 şüpheli yakalandı, operasyonlar devam edecek.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , Elazığ ve Konya ’da eş zamanlı olarak düzenlenen “KAFES-37” operasyonlarını paylaştı. Bu operasyonlar sonucunda, Elazığ’da Ömer Faruk Bulut ve Konya’da Engin Yolcu liderliğindeki iki organize suç örgütü çökertildi.

Elazığ’daki operasyonda, örgüt lideri ve 35 şüpheli, Konya’daki operasyonda ise örgüt lideri ve 7 şüpheli olmak üzere toplamda 42 örgüt üyesi yakalandı.

Yerlikaya, “Organize Suç Örgütlerinin Hiçbiri Yüce Türk Adaletinden Kaçamayacak. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız aralıksız devam edecek. Hepsi Bir Bir Kafese Girecek” ifadelerini kullandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı (KOM) koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlarda;

Elazığ’da, şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları, yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun bıraktıkları, genel güvenliği kasten tehlikeye soktukları, kasten yaralama ve mala zarar verdikleri, tehdit ve hakaret eylemlerini gerçekleştirdikleri, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet ve Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti suçlarını işledikleri belirlendi.

Konya’da ise, şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları, kasten öldürme ve kasten yaralama, yağma ve silahla tehdit faaliyetlerinde bulunarak haksız menfaat temin ettikleri, illegal kumar oynanan işletmelere çökerek tekelleşmeye çalıştıkları tespit edildi.

Operasyonlar sonucunda 11 adet ruhsatsız tabanca, 8 adet pompalı tüfek, 3 adet av tüfeği, çok sayıda fişek ve muhtelif miktarda uyuşturucu maddeye el konuldu.

Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik etti ve “Allah ayaklarına taş değdirmesin” dedi. Ayrıca, “Suç Örgütü Kurarak Halkımızın Huzurunu Bozanların Her An Enselerindeyiz. Onlara Göz Açtırmayacağız” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.