,, ,

Efes Antik Kenti

Kültür-Sanat 15.04.2023 - 14:35, Güncelleme: 15.04.2023 - 14:35 34810+ kez okundu.
 

Efes Antik Kenti

Efes Antik Kenti ? Efes Antik Kenti Nerede?
Efes Antik Kenti , Türkiye 'nin İzmir ilinde bulunan ve tarihi Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait kalıntıların yer aldığı bir arkeolojik alandır. Efes, M.Ö. 10. yüzyılda kurulmuş ve M.S. 2. yüzyılda Roma İmparatorluğu'nun en önemli şehirlerinden biri haline gelmiştir. Efes Antik Kenti , Artemis Tapınağı , Büyük Tiyatro , Celsus Kütüphanesi , Hadrian Tapınağı ve Trajan Çeşmesi gibi birçok antik yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca, antik kentte bulunan şehir surları, hamamlar, tiyatrolar ve agora gibi yapılar da ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Efes Antik Kenti UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır ve Türkiye'nin en popüler turistik mekanlarından biridir. Antik kentin kalıntıları, arkeolojik çalışmalar ve restorasyonlarla korunmaktadır ve ziyaretçilerin tarihi ve kültürel bir deneyim yaşamasına olanak tanımaktadır.   Efes Antik Kenti, Türkiye'nin batısındaki İzmir ilinin Selçuk ilçesi sınırları içinde yer almaktadır. İzmir'in merkezine yaklaşık 70 kilometre mesafede bulunan antik kent, Meryemana Evi, Artemis Tapınağı, Büyük Tiyatro, Celsus Kütüphanesi ve diğer antik yapıları ile ünlüdür. Antik kente İzmir'den ve Selçuk'tan düzenli otobüs seferleri bulunmaktadır ve ayrıca özel araçlarla da ulaşmak mümkündür.
Efes Antik Kenti ? Efes Antik Kenti Nerede?

Efes Antik Kenti , Türkiye 'nin İzmir ilinde bulunan ve tarihi Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait kalıntıların yer aldığı bir arkeolojik alandır. Efes, M.Ö. 10. yüzyılda kurulmuş ve M.S. 2. yüzyılda Roma İmparatorluğu'nun en önemli şehirlerinden biri haline gelmiştir.

Efes Antik Kenti , Artemis Tapınağı , Büyük Tiyatro , Celsus Kütüphanesi , Hadrian Tapınağı ve Trajan Çeşmesi gibi birçok antik yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca, antik kentte bulunan şehir surları, hamamlar, tiyatrolar ve agora gibi yapılar da ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

Efes Antik Kenti UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır ve Türkiye'nin en popüler turistik mekanlarından biridir. Antik kentin kalıntıları, arkeolojik çalışmalar ve restorasyonlarla korunmaktadır ve ziyaretçilerin tarihi ve kültürel bir deneyim yaşamasına olanak tanımaktadır.

 

Efes Antik Kenti, Türkiye'nin batısındaki İzmir ilinin Selçuk ilçesi sınırları içinde yer almaktadır. İzmir'in merkezine yaklaşık 70 kilometre mesafede bulunan antik kent, Meryemana Evi, Artemis Tapınağı, Büyük Tiyatro, Celsus Kütüphanesi ve diğer antik yapıları ile ünlüdür. Antik kente İzmir'den ve Selçuk'tan düzenli otobüs seferleri bulunmaktadır ve ayrıca özel araçlarla da ulaşmak mümkündür.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.