,, ,

Dyatlov Geçidi'nde ne oldu?

Gündem 19.06.2023 - 09:49, Güncelleme: 19.06.2023 - 09:49 2947+ kez okundu.
 

Dyatlov Geçidi'nde ne oldu?

Dyatlov Geçidi'nde ne oldu?
Dyatlov Geçidi Olayı, 1959 yılında Rusya ’nın Ural Dağları ’nda 9 kayakçının gizemli bir şekilde ölmesiyle sonuçlanan bir olaydır. Dyatlov Geçidi Olayın nedeni ve sebebi 60 yıldır tartışma konusu olmuş ve pek çok komplo teorisi ortaya atılmıştır. Bazıları olayın çığ, hipotermi, hayvan saldırısı, askeri deney, uzaylı müdahalesi veya Yeti gibi doğal veya doğaüstü nedenlerle açıklanabileceğini iddia etmiştir. Ancak 2021 yılında İsviçreli bilim insanları, olayın en olası nedeninin küçük bir çığ olduğunu ve kayakçıların çadırlarını panikle terk ederek soğuğa maruz kaldıklarını ortaya koyan bir araştırma yayınladılar. Araştırmacılar, çığın kayakçılara ait eşyaların üzerine düşmesiyle oluşan basınçtan dolayı bazılarının kafatasında ve kaburgalarında kırıklar meydana geldiğini ve bunun da ölümlerine yol açtığını belirttiler.
Dyatlov Geçidi'nde ne oldu?

Dyatlov Geçidi Olayı, 1959 yılında Rusya ’nın Ural Dağları ’nda 9 kayakçının gizemli bir şekilde ölmesiyle sonuçlanan bir olaydır. Dyatlov Geçidi Olayın nedeni ve sebebi 60 yıldır tartışma konusu olmuş ve pek çok komplo teorisi ortaya atılmıştır. Bazıları olayın çığ, hipotermi, hayvan saldırısı, askeri deney, uzaylı müdahalesi veya Yeti gibi doğal veya doğaüstü nedenlerle açıklanabileceğini iddia etmiştir.

Ancak 2021 yılında İsviçreli bilim insanları, olayın en olası nedeninin küçük bir çığ olduğunu ve kayakçıların çadırlarını panikle terk ederek soğuğa maruz kaldıklarını ortaya koyan bir araştırma yayınladılar. Araştırmacılar, çığın kayakçılara ait eşyaların üzerine düşmesiyle oluşan basınçtan dolayı bazılarının kafatasında ve kaburgalarında kırıklar meydana geldiğini ve bunun da ölümlerine yol açtığını belirttiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.