,, ,

Dünyanın En İyi 100 Şehri Listesi Açıklandı

Gündem 16.12.2023 - 13:36, Güncelleme: 16.12.2023 - 13:36 2733+ kez okundu.
 

Dünyanın En İyi 100 Şehri Listesi Açıklandı

Dünyanın En İyi 100 Şehri Listesi Açıklandı
Euromonitor International ve veri şirketi Lighthouse tarafından hazırlanan "Seyahat İçin En İyi 100 Şehir Endeksi" 2023 yılı sonuçları açıklandı. Sıralamada, Fransa'nın başkenti Paris üçüncü kez listenin zirvesinde yer aldı. Paris'i, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehri, İspanya'nın Madrid şehri ve Japonya'nın Tokyo şehri takip etti. Listede ilk 10 şehir şu şekilde sıralandı: Paris, Fransa Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri Madrid, İspanya Tokyo, Japonya Amsterdam, Hollanda Berlin, Almanya Roma, İtalya New York, ABD Londra, Birleşik Krallık Türkiye 'den ise İstanbul 23'üncü, Antalya 57'inci, Muğla 93'üncü sırada yer aldı. Listeyi hazırlayan Euromonitor International, sıralamayı belirlerken aşağıdaki kriterleri dikkate aldı: Turizm altyapısı Turizm politikaları ve performansı Sürdürülebilirlik Ekonomik performans Sağlık ve güvenlik Kültür ve sanat Ulaşım Listeye göre, dünyanın en iyi şehirleri, kültürel ve tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri, ekonomik fırsatları ve yaşam kalitesi ile öne çıkıyor.
Dünyanın En İyi 100 Şehri Listesi Açıklandı

Euromonitor International ve veri şirketi Lighthouse tarafından hazırlanan "Seyahat İçin En İyi 100 Şehir Endeksi" 2023 yılı sonuçları açıklandı.

Sıralamada, Fransa'nın başkenti Paris üçüncü kez listenin zirvesinde yer aldı. Paris'i, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehri, İspanya'nın Madrid şehri ve Japonya'nın Tokyo şehri takip etti.

Listede ilk 10 şehir şu şekilde sıralandı:

  1. Paris, Fransa
  2. Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri
  3. Madrid, İspanya
  4. Tokyo, Japonya
  5. Amsterdam, Hollanda
  6. Berlin, Almanya
  7. Roma, İtalya
  8. New York, ABD
  9. Londra, Birleşik Krallık

Türkiye 'den ise İstanbul 23'üncü, Antalya 57'inci, Muğla 93'üncü sırada yer aldı.

Listeyi hazırlayan Euromonitor International, sıralamayı belirlerken aşağıdaki kriterleri dikkate aldı:

  • Turizm altyapısı
  • Turizm politikaları ve performansı
  • Sürdürülebilirlik
  • Ekonomik performans
  • Sağlık ve güvenlik
  • Kültür ve sanat
  • Ulaşım

Listeye göre, dünyanın en iyi şehirleri, kültürel ve tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri, ekonomik fırsatları ve yaşam kalitesi ile öne çıkıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.