,, ,

Dünya Kadınlar Birliği Derneği’nin İlk Yılı: Güçlü Kadınların Güçlü Birliği”

Gündem 08.03.2024 - 08:58, Güncelleme: 08.03.2024 - 08:58 3805+ kez okundu.
 

Dünya Kadınlar Birliği Derneği’nin İlk Yılı: Güçlü Kadınların Güçlü Birliği”

Dünya Kadınlar Birliği Derneği, 1. yılını kutluyor. Kadınların dayanışması ve güçlenmesi için çalışmalarını sürdüren dernek, daha adil bir dünya hedefliyor.
8 Mart 2023’te kurulan ve kurulduğu günden bugüne Türkiye’nin birçok iline yayılan Dünya Kadınlar Birliği Derneği, bu yıl birinci yaşını kutluyor. Hacer Öykü Demirtaş 'ın kurucusu ve genel başkanı olduğu Dünya Kadınlar Birliği Derneği'nin kuruluş amaçları; dünya kadınlarının birlikte dayanışma içinde olma amacı ile tüm dünya kadınlarımızın gelecekte daha refah, daha mutlu, daha özgür, kaliteli hayat standartlarında olabilmesi için yapılacak tüm çalışmaların kadın birliği ve dayanışması ile sağlanması, kadınların güçlenmesine, kadınların seslerini duyurabilmelerine katkıda bulunması; dil, din, ırk, ulusal ya da etnik kimlik, siyasal görüş ve benzeri ayrımlar gözetmeden talep ve isteklerini ihtiyaçlarını belirleyerek geliştirdikleri projeler ile istihdama katkı sağlanması, kadınların kendi aralarında iletişim ve iş birliği ile dayanışma ile kadınlara yönelik faaliyetlerde bulunarak bu sayede istihdam yaratarak girişimci  kadınlara destek olup tüm dünya kadınları arasında ağ oluşturmasıdır. Bilinçli, kendini geliştirmiş, kendini ifade etmekte özgür, maddi manevi olarak bütünlük sağlamış, güçlü, ne istediğini bilen bir kadın; her şeyden önce duyarlı bir annenin mutlu bir eş, iyi bir evlat olduğunun altını çizen Dernek, bu kapsamda kadınların daha iyi bir yaşama sahip olmaları için çalışıyor. Çalışkan, inançlı, gayretli, her dalda üstün yetenekleri olan, yılmadan, yorulmak nedir bilmeyen, elini attığı her dalda başarılı olan kadınlar, yeri geldiğinde çok iyi bir iş kadını, yeri geldiğinde sınırları ölçülmeyen bir ev kadını olan toplumsal roller arasında birçok yükü aynı anda sırtlanır. Bu gaye ile kadınların toplumsal hayatın her alanında eşit ve adil bir şekilde yaşamasını sağlamayı amaçlayan Dünya Kadınlar Birliği Derneği, çok daha uzun yıllar faaliyetlerini sürdürmek için hazır. Dünya Kadınlar Birliği Genel Başkanı ve Kurucusu Hacer Öykü Demirtaş
Dünya Kadınlar Birliği Derneği, 1. yılını kutluyor. Kadınların dayanışması ve güçlenmesi için çalışmalarını sürdüren dernek, daha adil bir dünya hedefliyor.

8 Mart 2023’te kurulan ve kurulduğu günden bugüne Türkiye’nin birçok iline yayılan Dünya Kadınlar Birliği Derneği, bu yıl birinci yaşını kutluyor.

Hacer Öykü Demirtaş 'ın kurucusu ve genel başkanı olduğu Dünya Kadınlar Birliği Derneği'nin kuruluş amaçları; dünya kadınlarının birlikte dayanışma içinde olma amacı ile tüm dünya kadınlarımızın gelecekte daha refah, daha mutlu, daha özgür, kaliteli hayat standartlarında olabilmesi için yapılacak tüm çalışmaların kadın birliği ve dayanışması ile sağlanması, kadınların güçlenmesine, kadınların seslerini duyurabilmelerine katkıda bulunması; dil, din, ırk, ulusal ya da etnik kimlik, siyasal görüş ve benzeri ayrımlar gözetmeden talep ve isteklerini ihtiyaçlarını belirleyerek geliştirdikleri projeler ile istihdama katkı sağlanması, kadınların kendi aralarında iletişim ve iş birliği ile dayanışma ile kadınlara yönelik faaliyetlerde bulunarak bu sayede istihdam yaratarak girişimci  kadınlara destek olup tüm dünya kadınları arasında ağ oluşturmasıdır.

Bilinçli, kendini geliştirmiş, kendini ifade etmekte özgür, maddi manevi olarak bütünlük sağlamış, güçlü, ne istediğini bilen bir kadın; her şeyden önce duyarlı bir annenin mutlu bir eş, iyi bir evlat olduğunun altını çizen Dernek, bu kapsamda kadınların daha iyi bir yaşama sahip olmaları için çalışıyor. Çalışkan, inançlı, gayretli, her dalda üstün yetenekleri olan, yılmadan, yorulmak nedir bilmeyen, elini attığı her dalda başarılı olan kadınlar, yeri geldiğinde çok iyi bir iş kadını, yeri geldiğinde sınırları ölçülmeyen bir ev kadını olan toplumsal roller arasında birçok yükü aynı anda sırtlanır. Bu gaye ile kadınların toplumsal hayatın her alanında eşit ve adil bir şekilde yaşamasını sağlamayı amaçlayan Dünya Kadınlar Birliği Derneği, çok daha uzun yıllar faaliyetlerini sürdürmek için hazır.

Dünya Kadınlar Birliği Genel Başkanı ve Kurucusu Hacer Öykü Demirtaş

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.