,, ,

Dünya Çapında Üroloji Hekimleri, Türk Doktorlardan Lazer Prostat Enükleasyon Cerrahisi Eğitimi Aldı

Sağlık 20.05.2024 - 10:23, Güncelleme: 20.05.2024 - 10:23 7141 kez okundu.
 

Dünya Çapında Üroloji Hekimleri, Türk Doktorlardan Lazer Prostat Enükleasyon Cerrahisi Eğitimi Aldı

Dünya çapında üroloji uzmanları, Liv Hospital’da Türk doktorlardan Lazer Prostat Enükleasyon Cerrahisi eğitimi aldı
Dünyanın dört bir yanından ülkemize gelen üroloji hekimleri, Türk doktorlardan eğitim almaya geldi. Liv Hospital ’da gerçekleştirilen “Lazer Prostat Enükleasyon Cerrahisi Eğitimi” Üroloji Uzmanları Doç. Dr. Engin Kaya , Doç. Dr. Murat Zor ve Doç. Dr. Sercan Yılmaz tarafından verildi. 50 yaş üstü erkeklerde en sık rastlanan ürolojik problem olan iyi huylu prostat büyümesi tedavisinde dünyadaki en popüler ve en konforlu cerrahi olarak bilinen “Lazer Prostat Enükleasyon Cerrahisi”nin ele alındığı eğitim, detaylı teorik eğitim ve sonrasında canlı cerrahiler eşliğinde pratik eğitim ile tamamlandı. 2 günlük eğitim “Thulium fiber lazer” ve “Holmium lazer” kullanılarak beş hastanın cerrahi tedavisiyle son buldu.  Cezayir, Lübnan, Irak, Hindistan ve İtalya’dan kursa katılan Üroloji uzmanı hekimlerle bu cerrahinin detaylı ele alınmasıyla kursiyerlerin ülkelerinde bu cerrahiyi uygulayabilir hale gelmeleri sağlandı.  Türkiye’nin TEK eğitim merkezi olan Liv Hospital’daki “Ürolojik Lazer Cerrahileri Merkezi”nin kurucuları ve aynı zamanda uluslararası eğitmenleri olan Doç. Dr. Engin Kaya, Doç. Dr. Murat Zor ve Doç. Dr. Sercan Yılmaz şimdiye kadar üç binin üzerinde hastaya lazer teknolojisi ile bu ameliyatı uygulayarak uluslararası düzeyde de söz sahibi oldular.  İyi huylu prostat tedavisinin cerrahisinde kullanılan prostat lazer Enükleasyonu cerrahisi (HOLEP, ThuLEP veya ThuFLEP) nedir? Prostatın en sık görülen hastalığı iyi huylu prostat büyümesidir. İlerleyen yaşla birlikte özellikle 50 yaşından sonra erkeklerin büyük çoğunluğunda prostat büyümesine bağlı belirtiler görülür. 60 yaş sonrası bu oran artar. Prostatın iç kısmında yer alan doku, hormonların etkisiyle yaşla beraber büyümeye devam ederse prostat hastalığına sebep olur ve idrar yapma ile ilgili şikayetler başlar.  İyi huylu prostat büyümesinde kullanılan lazer prostat enükleasyon cerrahisi minumum istenmeyen riskler, kısa hastanede kalış süresi, çok kısa sondalı kalma (24-48 saat) ve hızlı iyileşme sağlar.  Genel anestezi ya da belden aşağı anestezi (spinal anestezi) altında idrar kanalından özel aletler yardımıyla girilerek endoskopik olarak yapılan ameliyatta prostatın kabuğundan sıyrılarak idrar yolunu tıkayan kısmının çıkartılması amaçlanır. Büyümüş olan prostat dokusu (adenom) lazer enerjisi ile prostat kapsülünden ayrılarak mesaneye itilir. Sonrasında mesanedeki bu dokular küçük parçacıklar şeklinde emilerek hiçbir kesme işlemi uygulanmadan idrar kanalından çıkarılır.
Dünya çapında üroloji uzmanları, Liv Hospital’da Türk doktorlardan Lazer Prostat Enükleasyon Cerrahisi eğitimi aldı

Dünyanın dört bir yanından ülkemize gelen üroloji hekimleri, Türk doktorlardan eğitim almaya geldi. Liv Hospital ’da gerçekleştirilen “Lazer Prostat Enükleasyon Cerrahisi Eğitimi” Üroloji Uzmanları Doç. Dr. Engin Kaya , Doç. Dr. Murat Zor ve Doç. Dr. Sercan Yılmaz tarafından verildi.

50 yaş üstü erkeklerde en sık rastlanan ürolojik problem olan iyi huylu prostat büyümesi tedavisinde dünyadaki en popüler ve en konforlu cerrahi olarak bilinen “Lazer Prostat Enükleasyon Cerrahisi”nin ele alındığı eğitim, detaylı teorik eğitim ve sonrasında canlı cerrahiler eşliğinde pratik eğitim ile tamamlandı. 2 günlük eğitim “Thulium fiber lazer” ve “Holmium lazer” kullanılarak beş hastanın cerrahi tedavisiyle son buldu. 

Cezayir, Lübnan, Irak, Hindistan ve İtalya’dan kursa katılan Üroloji uzmanı hekimlerle bu cerrahinin detaylı ele alınmasıyla kursiyerlerin ülkelerinde bu cerrahiyi uygulayabilir hale gelmeleri sağlandı. 

Türkiye’nin TEK eğitim merkezi olan Liv Hospital’daki “Ürolojik Lazer Cerrahileri Merkezi”nin kurucuları ve aynı zamanda uluslararası eğitmenleri olan Doç. Dr. Engin Kaya, Doç. Dr. Murat Zor ve Doç. Dr. Sercan Yılmaz şimdiye kadar üç binin üzerinde hastaya lazer teknolojisi ile bu ameliyatı uygulayarak uluslararası düzeyde de söz sahibi oldular. 

İyi huylu prostat tedavisinin cerrahisinde kullanılan prostat lazer Enükleasyonu cerrahisi (HOLEP, ThuLEP veya ThuFLEP) nedir?

Prostatın en sık görülen hastalığı iyi huylu prostat büyümesidir. İlerleyen yaşla birlikte özellikle 50 yaşından sonra erkeklerin büyük çoğunluğunda prostat büyümesine bağlı belirtiler görülür. 60 yaş sonrası bu oran artar. Prostatın iç kısmında yer alan doku, hormonların etkisiyle yaşla beraber büyümeye devam ederse prostat hastalığına sebep olur ve idrar yapma ile ilgili şikayetler başlar. 

İyi huylu prostat büyümesinde kullanılan lazer prostat enükleasyon cerrahisi minumum istenmeyen riskler, kısa hastanede kalış süresi, çok kısa sondalı kalma (24-48 saat) ve hızlı iyileşme sağlar. 

Genel anestezi ya da belden aşağı anestezi (spinal anestezi) altında idrar kanalından özel aletler yardımıyla girilerek endoskopik olarak yapılan ameliyatta prostatın kabuğundan sıyrılarak idrar yolunu tıkayan kısmının çıkartılması amaçlanır. Büyümüş olan prostat dokusu (adenom) lazer enerjisi ile prostat kapsülünden ayrılarak mesaneye itilir. Sonrasında mesanedeki bu dokular küçük parçacıklar şeklinde emilerek hiçbir kesme işlemi uygulanmadan idrar kanalından çıkarılır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.