,, ,

Dr. Şahin Engin Kargın, Ramazan Bayramı’nda Artan Şeker Tüketimine Dikkat Çekiyor

Sağlık 08.04.2024 - 11:19, Güncelleme: 08.04.2024 - 11:19 6391 kez okundu.
 

Dr. Şahin Engin Kargın, Ramazan Bayramı’nda Artan Şeker Tüketimine Dikkat Çekiyor

Dr. Şahin Engin Kargın, Ramazan Bayramı’nda artan şeker tüketimine dikkat çekiyor ve sağlıklı beslenme önerilerinde bulunuyor.
Yenimahalle Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Şahin Engin Kargın , Ramazan Bayramı dolayısıyla artan şeker tüketimi sonucunda oluşabilecek sağlık sorunlarına dikkat çekti. Bayramda şeker, çikolata ve tatlı ikramlarından kaçınılması gerektiğine vurgu yapan Kargın, özellikle kronik rahatsızlığı olan vatandaşların bu konuda daha da dikkatli olmasını tavsiye etti. Kronik hastalığı olan bireyler dikkat Kargın, “Bayramda şeker, çikolata ve tatlı ikramlarıyla artan şeker tüketimine, özellikle diyabet, hipertansiyon, kalp damar hastalıkları gibi kronik hastalığı olan bireylerin dikkat etmesi ve uyguladıkları diyetleri bozmaması gerekmektedir. Ramazan ayında oruç tutan vatandaşlar ise düşen metabolizma hızları nedeniyle kilo alımına uygundur. Bu yüzden günlük kalori alımı önem arz etmektedir. Şerbetli tatlılar yerine hafif olması nedeniyle dondurma, taze meyveler ve sütlü tatlılar tercih edilmelidir” dedi. Beslenme düzeni kontrollü bir şekilde ayarlanmalıdır Öğünler arasında en az iki en fazla dört saat olması gerektiğine de değinen Dr. Kargın, “Ramazan Ayı sonrası metabolizmada değişikliler meydana gelebilir. Bunun için beslenme düzeninin kontrollü bir şekilde ayarlanması gerekiyor. Sıvı tüketimi Ramazan süresi boyunca azalmakta, Ramazan sonrasında 2,5-3 litreye kadar su tüketmeliyiz. Öğünler arasında en az iki en fazla dört saat olmalıdır" diye konuştu.
Dr. Şahin Engin Kargın, Ramazan Bayramı’nda artan şeker tüketimine dikkat çekiyor ve sağlıklı beslenme önerilerinde bulunuyor.

Yenimahalle Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Şahin Engin Kargın , Ramazan Bayramı dolayısıyla artan şeker tüketimi sonucunda oluşabilecek sağlık sorunlarına dikkat çekti.

Bayramda şeker, çikolata ve tatlı ikramlarından kaçınılması gerektiğine vurgu yapan Kargın, özellikle kronik rahatsızlığı olan vatandaşların bu konuda daha da dikkatli olmasını tavsiye etti.

Kronik hastalığı olan bireyler dikkat

Kargın, “Bayramda şeker, çikolata ve tatlı ikramlarıyla artan şeker tüketimine, özellikle diyabet, hipertansiyon, kalp damar hastalıkları gibi kronik hastalığı olan bireylerin dikkat etmesi ve uyguladıkları diyetleri bozmaması gerekmektedir. Ramazan ayında oruç tutan vatandaşlar ise düşen metabolizma hızları nedeniyle kilo alımına uygundur. Bu yüzden günlük kalori alımı önem arz etmektedir. Şerbetli tatlılar yerine hafif olması nedeniyle dondurma, taze meyveler ve sütlü tatlılar tercih edilmelidir” dedi.

Beslenme düzeni kontrollü bir şekilde ayarlanmalıdır

Öğünler arasında en az iki en fazla dört saat olması gerektiğine de değinen Dr. Kargın, “Ramazan Ayı sonrası metabolizmada değişikliler meydana gelebilir. Bunun için beslenme düzeninin kontrollü bir şekilde ayarlanması gerekiyor. Sıvı tüketimi Ramazan süresi boyunca azalmakta, Ramazan sonrasında 2,5-3 litreye kadar su tüketmeliyiz. Öğünler arasında en az iki en fazla dört saat olmalıdır" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.