,, ,

DP'li Altıntaş: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, yasama ve yargıyı etkisizleştirdi

Siyaset 09.08.2023 - 11:45, Güncelleme: 09.08.2023 - 11:45 4419+ kez okundu.
 

DP'li Altıntaş: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, yasama ve yargıyı etkisizleştirdi

DP İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni eleştirdi. Yasama ve yargının yürütmenin denetimine girdiğini savundu. Yeni anayasa yapımına şüpheyle baktı.
Demokrat Parti (DP) İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş , "Yasama etkisizleştirilmiş, sadece yürütmenin sekretaryası haline getirilmiştir." dedi. Haydar Altıntaş , Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Anayasa'da yazılı olan kuralların birçoğunu boşa çıkardığını ve ülkenin karşı karşıya kaldığı temel ekonomik ve siyasal problemlerin bu sistemin ürünü olarak ortaya çıktığını öne sürdü. Başta kuvvetler ayrılığı ilkesi olmak üzere Anayasa'nın bütün kurallarının devre dışı bırakıldığını savunan Altıntaş, "Yasama etkisizleştirilmiş, sadece yürütmenin sekretaryası haline getirilmiştir." diye konuştu. Yargı organlarının da yürütmenin denetimi altına girerek işlevsiz hale getirildiğini iddia eden Altıntaş, "Bu şartlar altında 'yeniden anayasa yapalım' diye ortaya çıkan iktidara şu soruyu sormak lazım; yeni yapacağınız anayasada kuvvetler ayrılığı ilkesini koruyacak mısınız, korumayacak mısınız?" ifadelerini kullandı.
DP İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni eleştirdi. Yasama ve yargının yürütmenin denetimine girdiğini savundu. Yeni anayasa yapımına şüpheyle baktı.

Demokrat Parti (DP) İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş , "Yasama etkisizleştirilmiş, sadece yürütmenin sekretaryası haline getirilmiştir." dedi.

Haydar Altıntaş , Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Anayasa'da yazılı olan kuralların birçoğunu boşa çıkardığını ve ülkenin karşı karşıya kaldığı temel ekonomik ve siyasal problemlerin bu sistemin ürünü olarak ortaya çıktığını öne sürdü.

Başta kuvvetler ayrılığı ilkesi olmak üzere Anayasa'nın bütün kurallarının devre dışı bırakıldığını savunan Altıntaş, "Yasama etkisizleştirilmiş, sadece yürütmenin sekretaryası haline getirilmiştir." diye konuştu.

Yargı organlarının da yürütmenin denetimi altına girerek işlevsiz hale getirildiğini iddia eden Altıntaş, "Bu şartlar altında 'yeniden anayasa yapalım' diye ortaya çıkan iktidara şu soruyu sormak lazım; yeni yapacağınız anayasada kuvvetler ayrılığı ilkesini koruyacak mısınız, korumayacak mısınız?" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.