,, ,

Dolar Rekor Kırdı, 30 TL’yi Gördü: Gözler ABD’deki Toplantıda

Ekonomi 11.01.2024 - 10:48, Güncelleme: 11.01.2024 - 10:48 22177+ kez okundu.
 

Dolar Rekor Kırdı, 30 TL’yi Gördü: Gözler ABD’deki Toplantıda

Dolar 30 TL’ye ulaştı. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, ABD’deki yatırımcı toplantısına katılacak. Türkiye’nin risk primi 300 baz puan
Dolar, tüm zamanların rekorunu kırarak 30 TL’yi gördü. Aynı dakikalarda euro 33,09 liradan, sterlin ise 38,49 liradan işlem görüyor. Yılbaşından bu yana dolar/TL kuru yüzde 1,6 artış kaydetti. Yurt içi piyasalarda dikkatler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ’nın (TCMB) ABD’deki yatırımcı toplantılarında olacak. New York’ta gerçekleştirilecek toplantıya TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan katılacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise toplantıya, Ankara’daki programları nedeniyle çevrimiçi katılacak. Toplantıda Erkan’ın dünyanın en büyük yatırım fonlarından 200’ü aşkın üst düzey temsilci ile bir araya gelmesi bekleniyor. Toplantıya katılacak kurumlar arasında Blackrock , Vanguard , Fidelity , UBS , Morgan Stanley , JPMorgan , Goldman Sachs ve PIMCO öne çıkıyor. Türkiye’nin risk primi 300 baz puan üzerinde işlem görürken, gösterge tahvil faizi de yüzde 40’ın üzerinde.
Dolar 30 TL’ye ulaştı. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, ABD’deki yatırımcı toplantısına katılacak. Türkiye’nin risk primi 300 baz puan

Dolar, tüm zamanların rekorunu kırarak 30 TL’yi gördü. Aynı dakikalarda euro 33,09 liradan, sterlin ise 38,49 liradan işlem görüyor. Yılbaşından bu yana dolar/TL kuru yüzde 1,6 artış kaydetti.

Yurt içi piyasalarda dikkatler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ’nın (TCMB) ABD’deki yatırımcı toplantılarında olacak. New York’ta gerçekleştirilecek toplantıya TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan katılacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise toplantıya, Ankara’daki programları nedeniyle çevrimiçi katılacak.

Toplantıda Erkan’ın dünyanın en büyük yatırım fonlarından 200’ü aşkın üst düzey temsilci ile bir araya gelmesi bekleniyor. Toplantıya katılacak kurumlar arasında Blackrock , Vanguard , Fidelity , UBS , Morgan Stanley , JPMorgan , Goldman Sachs ve PIMCO öne çıkıyor. Türkiye’nin risk primi 300 baz puan üzerinde işlem görürken, gösterge tahvil faizi de yüzde 40’ın üzerinde.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.