,, ,

Diyarbakır'da izinsiz basın açıklaması yapanlara polis müdahalesi: 104 gözaltı

Gündem 09.10.2023 - 17:42, Güncelleme: 09.10.2023 - 17:42 4184+ kez okundu.
 

Diyarbakır'da izinsiz basın açıklaması yapanlara polis müdahalesi: 104 gözaltı

Diyarbakır’da izinsiz basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis müdahale etti, 104 kişi gözaltına alındı.
Diyarbakır 'ın merkez Bağlar ilçesinde izinsiz basın açıklaması yapmak isteyen gruba müdahale eden polis 104 kişiyi gözaltına aldı. Koşuyolu Parkı'nda toplanan, aralarında bazı Yeşil Sol Partili milletvekilleri ve il yöneticilerinin de bulunduğu grup, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan 'ın 9 Ekim 1998'de Suriye'den sınır dışı edilmesini bahane ederek basın açıklaması yapmak istedi. İzinsiz basın açıklaması yapılamayacağı uyarısında bulunan emniyet yetkilisine Yeşil Sol Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, "Bugün şov yaptınız. Devleti bu kadar kötü kullanmaya hakkınız yok. Şu polisin de şu halkın da hakkı var senin omuzunda." ifadelerini kullandı. Emniyet yetkilisi de bunun üzerine, "Devlet tüm yetkilerini sınırları dahilinde kullandı. Siz de devletin bir yetkisini kullanıyorsunuz. Dokunulmazlık yetkisini kullanarak bana yükseliyorsunuz." dedi. Zaman zaman gerginliğin yaşandığı alanda uyarılara rağmen dağılmayan gruptan 104 kişi gözaltına alındı. Yeşil Sol Parti milletvekillerinin bulunduğu grup, bir süre yürüdükten sonra Ekinciler Caddesi'nde yaptıkları Kürtçe açıklamanın ardından dağıldı.  
Diyarbakır’da izinsiz basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis müdahale etti, 104 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır 'ın merkez Bağlar ilçesinde izinsiz basın açıklaması yapmak isteyen gruba müdahale eden polis 104 kişiyi gözaltına aldı.

Koşuyolu Parkı'nda toplanan, aralarında bazı Yeşil Sol Partili milletvekilleri ve il yöneticilerinin de bulunduğu grup, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan 'ın 9 Ekim 1998'de Suriye'den sınır dışı edilmesini bahane ederek basın açıklaması yapmak istedi.

İzinsiz basın açıklaması yapılamayacağı uyarısında bulunan emniyet yetkilisine Yeşil Sol Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, "Bugün şov yaptınız. Devleti bu kadar kötü kullanmaya hakkınız yok. Şu polisin de şu halkın da hakkı var senin omuzunda." ifadelerini kullandı.

Emniyet yetkilisi de bunun üzerine, "Devlet tüm yetkilerini sınırları dahilinde kullandı. Siz de devletin bir yetkisini kullanıyorsunuz. Dokunulmazlık yetkisini kullanarak bana yükseliyorsunuz." dedi.

Zaman zaman gerginliğin yaşandığı alanda uyarılara rağmen dağılmayan gruptan 104 kişi gözaltına alındı.

Yeşil Sol Parti milletvekillerinin bulunduğu grup, bir süre yürüdükten sonra Ekinciler Caddesi'nde yaptıkları Kürtçe açıklamanın ardından dağıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.