,, ,

“Dijitalleşen ve Sayısallaşan Dünyada Proje Tabanlı Eğitim Etkinliklerinin Önemi: Bilim, Matematik ve Proje Yapmak”

Gündem 04.02.2023 - 09:19, Güncelleme: 04.02.2023 - 09:20 6277+ kez okundu.
 

“Dijitalleşen ve Sayısallaşan Dünyada Proje Tabanlı Eğitim Etkinliklerinin Önemi: Bilim, Matematik ve Proje Yapmak”

“Dijitalleşen ve Sayısallaşan Dünyada Proje Tabanlı Eğitim Etkinliklerinin Önemi: Bilim, Matematik ve Proje Yapmak”
Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata tarafından verilen “Dijitalleşen ve Sayısallaşan Dünyada Proje Tabanlı Eğitim Etkinliklerinin Önemi: Bilim, Matematik ve Proje Yapmak” konulu çevrimiçi video seminerde akademisyen ve öğretmenler bir araya geldi.  Matematik Seferberliği EDUSIMSTEAM Projesi kapsamında Osmaniye il Mentörü ve Scientix Elçisi Nurcan Büyükbayram ’ın moderatörlüğünde yürütülen seminerde Prof. Dr. Mustafa Böyükata , bilimin “dili” olarak matematiğin önemine değindi ve deneysel çalışmalar, teorik çalışmalar ile hesaplamalı çalışmalar arasındaki ilişkiden bahsetti.  Matematiğin gelişimiyle bilimin hızla ilerlediğini, matematiğin kurallarını kullanan bilim insanlarının son yüzyılda durdurulamayan bir hızla yeni bilimsel bilgiler üretir hale geldiğini ifade eden Prof. Dr. Mustafa Böyükata , bütün disiplinlerde yaygınlaşan hesaplamalı araştırmaların gelişimiyle simülasyon ve modellemeler ile artan dijital mecralar için matematiğin bilimin “tarlası” haline geldiğini vurguladı. Prof. Dr. Mustafa Böyükata , günlük hayatta karşılaştığımız her şeyin eğitim sürecinde STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) yaklaşımıyla öğretimi kaçınılmaz bir gereklilik haline getirdiğinin altını çizdi. Bu bakımdan da proje tabanlı eğitim etkinlikleriyle erken yaşlarda çocuklara araştırma yöntem ve basamaklarını öğretmenin çok yönlü ve elzem bir konu olduğunu farklı örnekler ile ortaya koydu. Katılımcıların, memnun kaldıklarını, matematiğin bilim içerisindeki yerinin net biçimde ortaya konulduğunu ve akıcı bir sunum olduğunu belirttikleri etkinliğin sonunda Prof. Dr. Mustafa Böyükata ’ya teşekkür edildi.
“Dijitalleşen ve Sayısallaşan Dünyada Proje Tabanlı Eğitim Etkinliklerinin Önemi: Bilim, Matematik ve Proje Yapmak”

Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata tarafından verilen “Dijitalleşen ve Sayısallaşan Dünyada Proje Tabanlı Eğitim Etkinliklerinin Önemi: Bilim, Matematik ve Proje Yapmak” konulu çevrimiçi video seminerde akademisyen ve öğretmenler bir araya geldi. 

Matematik Seferberliği EDUSIMSTEAM Projesi kapsamında Osmaniye il Mentörü ve Scientix Elçisi Nurcan Büyükbayram ’ın moderatörlüğünde yürütülen seminerde Prof. Dr. Mustafa Böyükata , bilimin “dili” olarak matematiğin önemine değindi ve deneysel çalışmalar, teorik çalışmalar ile hesaplamalı çalışmalar arasındaki ilişkiden bahsetti. 

Matematiğin gelişimiyle bilimin hızla ilerlediğini, matematiğin kurallarını kullanan bilim insanlarının son yüzyılda durdurulamayan bir hızla yeni bilimsel bilgiler üretir hale geldiğini ifade eden Prof. Dr. Mustafa Böyükata , bütün disiplinlerde yaygınlaşan hesaplamalı araştırmaların gelişimiyle simülasyon ve modellemeler ile artan dijital mecralar için matematiğin bilimin “tarlası” haline geldiğini vurguladı.

Prof. Dr. Mustafa Böyükata , günlük hayatta karşılaştığımız her şeyin eğitim sürecinde STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) yaklaşımıyla öğretimi kaçınılmaz bir gereklilik haline getirdiğinin altını çizdi. Bu bakımdan da proje tabanlı eğitim etkinlikleriyle erken yaşlarda çocuklara araştırma yöntem ve basamaklarını öğretmenin çok yönlü ve elzem bir konu olduğunu farklı örnekler ile ortaya koydu.

Katılımcıların, memnun kaldıklarını, matematiğin bilim içerisindeki yerinin net biçimde ortaya konulduğunu ve akıcı bir sunum olduğunu belirttikleri etkinliğin sonunda Prof. Dr. Mustafa Böyükata ’ya teşekkür edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.