,, ,

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: İtalya, Afrikalı Mültecileri Türkiye'ye Göndermeyecek

Gündem 26.01.2024 - 17:23, Güncelleme: 26.01.2024 - 17:26 3358+ kez okundu.
 

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: İtalya, Afrikalı Mültecileri Türkiye'ye Göndermeyecek

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, ‘İtalya, Afrikalı mültecileri Türkiye’ye gönderecek’ ve ‘Türkiye’deki Afrikalılar çok mutlu’ iddialarının yanıltıcı olduğunu açıkladı.
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi 'nden Uyarı: "İtalya, Afrikalı Mültecileri Türkiye'ye Gönderecek" ve "Türkiye'deki Afrikalılar Çok Mutlu" İddiaları Dezenformasyon Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, son günlerde sosyal medyada yayılan "İtalya, Afrikalı mültecileri Türkiye'ye gönderecek" ve "Türkiye'deki Afrikalılar çok mutlu" iddialarının dezenformasyon olduğunu açıkladı. Merkez'in açıklamasında, "İtalya, Afrikalı mültecileri Türkiye'ye gönderecek" iddiasının, Prof. Dr. İlber Ortaylı 'nın bir televizyon kanalındaki konuşmasının kesilerek kasıtlı biçimde manipüle edilmesiyle ortaya atıldığı belirtildi. Açıklamada, "Prof. Dr. Ortaylı, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni 'nin Türkiye ziyaretinin ardından ortaya atılan iddiaları dile getirdiğini ve sözlerinin çarpıtıldığını açıkça ifade etmiştir. Ayrıca, 'Türkiye'deki Afrikalılar çok mutlu' temalı mini belgesel yayınlandı' şeklindeki manipülatif paylaşımlarda kullanılan görüntülerin, TRT Haber'de 13 Aralık 2020'de yayımlanan, 'Esenyurt'un Afrikalı göçmenleri' başlıklı haberden alındığı belirlenmiştir. Haberde, İstanbul'un Esenyurt ilçesinde yaşayan Afrikalıların yaşamına odaklanılmıştır." ifadelerine yer verildi. Merkez, organize biçimde yürütülen dezenformasyon kampanyalarına itibar edilmemesi uyarısında bulundu.
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, ‘İtalya, Afrikalı mültecileri Türkiye’ye gönderecek’ ve ‘Türkiye’deki Afrikalılar çok mutlu’ iddialarının yanıltıcı olduğunu açıkladı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi 'nden Uyarı: "İtalya, Afrikalı Mültecileri Türkiye'ye Gönderecek" ve "Türkiye'deki Afrikalılar Çok Mutlu" İddiaları Dezenformasyon

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, son günlerde sosyal medyada yayılan "İtalya, Afrikalı mültecileri Türkiye'ye gönderecek" ve "Türkiye'deki Afrikalılar çok mutlu" iddialarının dezenformasyon olduğunu açıkladı.

Merkez'in açıklamasında, "İtalya, Afrikalı mültecileri Türkiye'ye gönderecek" iddiasının, Prof. Dr. İlber Ortaylı 'nın bir televizyon kanalındaki konuşmasının kesilerek kasıtlı biçimde manipüle edilmesiyle ortaya atıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Prof. Dr. Ortaylı, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni 'nin Türkiye ziyaretinin ardından ortaya atılan iddiaları dile getirdiğini ve sözlerinin çarpıtıldığını açıkça ifade etmiştir.

Ayrıca, 'Türkiye'deki Afrikalılar çok mutlu' temalı mini belgesel yayınlandı' şeklindeki manipülatif paylaşımlarda kullanılan görüntülerin, TRT Haber'de 13 Aralık 2020'de yayımlanan, 'Esenyurt'un Afrikalı göçmenleri' başlıklı haberden alındığı belirlenmiştir. Haberde, İstanbul'un Esenyurt ilçesinde yaşayan Afrikalıların yaşamına odaklanılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Merkez, organize biçimde yürütülen dezenformasyon kampanyalarına itibar edilmemesi uyarısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.