,, ,

Dexday Nedir, Ne İşe Yarar? Dexday Diş Ağrısına İyi Gelir Mi?

Sağlık 15.01.2024 - 13:30, Güncelleme: 15.01.2024 - 13:30 16226+ kez okundu.
 

Dexday Nedir, Ne İşe Yarar? Dexday Diş Ağrısına İyi Gelir Mi?

Dexday, deksketoprofen trometamol içerir ve ağrı kesici olarak kullanılır. Diş ağrısı, kas ve iskelet ağrıları gibi durumlar için etkilidir.
Dexday , deksketoprofen trometamol etken maddesini içeren, ağrı kesici ve ateş düşürücü bir ilaçtır. Kas ve iskelet ağrıları, adet ağrısı, diş ağrısı , ameliyat sonrası oluşan hafif ve orta şiddetteki ağrıların tedavisinde kullanılır. Dexday , ağrıyı ve iltihabı azaltarak etki gösterir. Ağrı sinyallerinin beyne iletilmesini engeller ve iltihaplı bölgeye giden kan akışını azaltarak iltihabın azalmasına yardımcı olur. Dexday, diş ağrısına iyi gelir. Diş ağrısı, genellikle diş eti iltihabı, diş çürükleri, diş kırılması gibi nedenlerle ortaya çıkan bir ağrı türüdür. Dexday, bu ağrıların neden olduğu ağrı ve iltihabı azaltarak diş ağrısının geçmesine yardımcı olur. Dexday , yetişkinler için günde 1-2 kez, 50-100 mg olarak alınır. Maksimum günlük doz 200 mg'dır. Dexday, yemeklerden sonra bol su ile alınmalıdır. Dexday 'in yan etkileri şunlardır: Mide bulantısı Kusma İshal Mide yanması Baş ağrısı Sersemlik Uyku hali Kabızlık Karaciğer enzimlerinde yükselme Böbrek fonksiyonlarında bozulma Dexday , hamile ve emziren kadınlarda kullanılmamalıdır. Ayrıca, mide ülseri, gastrit, karaciğer veya böbrek hastalığı gibi kronik hastalıkları olan kişilerde dikkatli kullanılmalıdır.
Dexday, deksketoprofen trometamol içerir ve ağrı kesici olarak kullanılır. Diş ağrısı, kas ve iskelet ağrıları gibi durumlar için etkilidir.

Dexday , deksketoprofen trometamol etken maddesini içeren, ağrı kesici ve ateş düşürücü bir ilaçtır. Kas ve iskelet ağrıları, adet ağrısı, diş ağrısı , ameliyat sonrası oluşan hafif ve orta şiddetteki ağrıların tedavisinde kullanılır.

Dexday , ağrıyı ve iltihabı azaltarak etki gösterir. Ağrı sinyallerinin beyne iletilmesini engeller ve iltihaplı bölgeye giden kan akışını azaltarak iltihabın azalmasına yardımcı olur.

Dexday, diş ağrısına iyi gelir. Diş ağrısı, genellikle diş eti iltihabı, diş çürükleri, diş kırılması gibi nedenlerle ortaya çıkan bir ağrı türüdür. Dexday, bu ağrıların neden olduğu ağrı ve iltihabı azaltarak diş ağrısının geçmesine yardımcı olur.

Dexday , yetişkinler için günde 1-2 kez, 50-100 mg olarak alınır. Maksimum günlük doz 200 mg'dır. Dexday, yemeklerden sonra bol su ile alınmalıdır.

Dexday 'in yan etkileri şunlardır:

  • Mide bulantısı
  • Kusma
  • İshal
  • Mide yanması
  • Baş ağrısı
  • Sersemlik
  • Uyku hali
  • Kabızlık
  • Karaciğer enzimlerinde yükselme
  • Böbrek fonksiyonlarında bozulma

Dexday , hamile ve emziren kadınlarda kullanılmamalıdır. Ayrıca, mide ülseri, gastrit, karaciğer veya böbrek hastalığı gibi kronik hastalıkları olan kişilerde dikkatli kullanılmalıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.