,, ,

Devlet Opera ve Balesi'nin Gururu Güldestan, Budapeşte'de Başarıyla Sahnelendi

Kültür-Sanat 03.02.2024 - 09:35, Güncelleme: 03.02.2024 - 09:35 17161+ kez okundu.
 

Devlet Opera ve Balesi'nin Gururu Güldestan, Budapeşte'de Başarıyla Sahnelendi

Devlet Opera ve Balesi’nin ‘Güldestan’ eseri, Türk-Macar Kültür Yılı’nda Budapeşte’de büyük beğeni topladı.
Devlet Opera ve Balesi ’nin en popüler eserlerinden biri olan, Türkiye’nin çağdaş ve geleneksel kültürünü yurt dışına tanıtma amacıyla yapılmış “Güldestan”, Türk-Macar Kültür Yılı kapsamında gerçekleştirdiği turne ile, Budapeşte Ulusal Tiyatrosu’nda başarıyla sahnelendi.  Macaristan Büyükelçisi Sayın Gülşen Karanis Ekşioğlu ’nun, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk’ün ve Genel Müdür Yrd. Volkan Ersoy ‘un da katıldığı gecede, koreografisi Beyhan Murphy ’e müzik düzenlemesi Mercan Dede ’ye ait türk mistik  kültürünü, uluslararası platforma tanıtan modern dans drama yapıtı olan “Güldestan”, macar seyircisi tarafından büyük beğeni ile izlendi.   2004 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın girişimleri ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün Ankara, İzmir, Antalya ve İstanbul Devlet Opera Balelerinden oluşan bir kumpanya ile sahnelediği bir “müzik ve dans prodüksiyonu” olarak tanımlanmış ve hayata geçirilmiştir. 20 yıldır sahnelerde kalmış olan bu dinamik ve renkli prodüksüyon, bu güne kadar Hollanda, Çin, Almanya, Makedonya, Kıbrıs, Bosna, Cezayir, Arnavutluk ve Fransa’da sahnelenmiştir. Güldestan’ı popüler yapan, modern ve klasik olanı birleştirmesinin yanı sıra, eserde iç içe geçen elektronik müzik ve geleneksel müzik yaklaşımıyla,  sahne sanatları alanında  benzersiz ve ilk olmasıdır.           Güldestan geçtiğimiz gün bir kez daha Atatürk Kültür Merkezi – Tiyatro Salonunda sahnelenerek, seyircilerin beğenisini kazandı.
Devlet Opera ve Balesi’nin ‘Güldestan’ eseri, Türk-Macar Kültür Yılı’nda Budapeşte’de büyük beğeni topladı.

Devlet Opera ve Balesi ’nin en popüler eserlerinden biri olan, Türkiye’nin çağdaş ve geleneksel kültürünü yurt dışına tanıtma amacıyla yapılmış “Güldestan”, Türk-Macar Kültür Yılı kapsamında gerçekleştirdiği turne ile, Budapeşte Ulusal Tiyatrosu’nda başarıyla sahnelendi.

 Macaristan Büyükelçisi Sayın Gülşen Karanis Ekşioğlu ’nun, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk’ün ve Genel Müdür Yrd. Volkan Ersoy ‘un da katıldığı gecede, koreografisi Beyhan Murphy ’e müzik düzenlemesi Mercan Dede ’ye ait türk mistik  kültürünü, uluslararası platforma tanıtan modern dans drama yapıtı olan “Güldestan”, macar seyircisi tarafından büyük beğeni ile izlendi.

 

2004 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın girişimleri ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün Ankara, İzmir, Antalya ve İstanbul Devlet Opera Balelerinden oluşan bir kumpanya ile sahnelediği bir “müzik ve dans prodüksiyonu” olarak tanımlanmış ve hayata geçirilmiştir. 20 yıldır sahnelerde kalmış olan bu dinamik ve renkli prodüksüyon, bu güne kadar Hollanda, Çin, Almanya, Makedonya, Kıbrıs, Bosna, Cezayir, Arnavutluk ve Fransa’da sahnelenmiştir.

Güldestan’ı popüler yapan, modern ve klasik olanı birleştirmesinin yanı sıra, eserde iç içe geçen elektronik müzik ve geleneksel müzik yaklaşımıyla,  sahne sanatları alanında  benzersiz ve ilk olmasıdır.

          Güldestan geçtiğimiz gün bir kez daha Atatürk Kültür Merkezi – Tiyatro Salonunda sahnelenerek, seyircilerin beğenisini kazandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.