,, ,

Desmont Ne İşe Yarar? Desmont Tablet Hangi Hastalıkta Kullanılır?

Sağlık 07.09.2023 - 15:17, Güncelleme: 07.09.2023 - 15:17 14495+ kez okundu.
 

Desmont Ne İşe Yarar? Desmont Tablet Hangi Hastalıkta Kullanılır?

Desmont Ne İşe Yarar? Desmont Tablet Hangi Hastalıkta Kullanılır?
Desmont , alerjik rinit ve alerjik rinitle birlikte olan astım tedavisinde ve belirtilerinin giderilmesinde kullanılan bir ilaçtır. Etken maddeleri desloratadin ve montelukasttır. Desloratadin histaminin H1 reseptörlerini bloke ederek etki gösterir. Histamin, alerjik reaksiyonlara neden olan bir kimyasaldır. Desloratadin, histaminin etkisini azaltarak alerjik rinit ve astım semptomlarını hafifletir. Montelukast İL-5 reseptörlerini bloke ederek etki gösterir. İL-5, astıma neden olan bir kimyasaldır. Montelukast, İL-5'in etkisini azaltarak astım semptomlarını hafifletir. Desmont 'un alerjik rinit tedavisinde kullanılan etkileri şunlardır: Burun akıntısı Burun tıkanıklığı Hapşırık Göz kaşıntısı Göz yaşarması Burun ve boğazda kaşıntı Yüz kızarması Desmont 'un astım tedavisinde kullanılan etkileri şunlardır: Hırıltılı solunum Nefes darlığı Göğüste sıkışma hissi Öksürük Desmont 'un kullanımı Desmont günde bir kez, sabah veya akşam alınabilir. Aç veya tok karnına alınabilir. Desmont 'un yan etkileri Desmont 'un yan etkileri genellikle hafiftir ve kısa sürelidir. En yaygın yan etkiler arasında baş ağrısı, yorgunluk, mide bulantısı ve ishal bulunur. Desmont 'un sakıncaları Desmont hamilelik ve emzirme döneminde dikkatli kullanılmalıdır. Desmont karaciğer yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Desmont, asetil salisilik asit veya diğer antiinflamatuvar ilaçlara karşı alerjisi olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Desmont 'un aşırı dozu Desmont 'un aşırı dozunda, baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı ve kusma gibi yan etkiler görülebilir. Desmont'un aşırı dozunda, acil tıbbi yardım alınmalıdır. Desmont 'un diğer ilaçlarla etkileşimleri Desmont, bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Desmont almadan önce, doktorunuza veya eczacınıza kullandığınız tüm ilaçları bildirin. Desmont, alerjik rinit ve astım tedavisinde etkili bir ilaçtır. Ancak, ilacın yan etkileri ve sakıncaları hakkında doktorunuza danışmanız önemlidir.
Desmont Ne İşe Yarar? Desmont Tablet Hangi Hastalıkta Kullanılır?

Desmont , alerjik rinit ve alerjik rinitle birlikte olan astım tedavisinde ve belirtilerinin giderilmesinde kullanılan bir ilaçtır. Etken maddeleri desloratadin ve montelukasttır.

Desloratadin histaminin H1 reseptörlerini bloke ederek etki gösterir. Histamin, alerjik reaksiyonlara neden olan bir kimyasaldır. Desloratadin, histaminin etkisini azaltarak alerjik rinit ve astım semptomlarını hafifletir.

Montelukast İL-5 reseptörlerini bloke ederek etki gösterir. İL-5, astıma neden olan bir kimyasaldır. Montelukast, İL-5'in etkisini azaltarak astım semptomlarını hafifletir.

Desmont 'un alerjik rinit tedavisinde kullanılan etkileri şunlardır:

  • Burun akıntısı
  • Burun tıkanıklığı
  • Hapşırık
  • Göz kaşıntısı
  • Göz yaşarması
  • Burun ve boğazda kaşıntı
  • Yüz kızarması

Desmont 'un astım tedavisinde kullanılan etkileri şunlardır:

  • Hırıltılı solunum
  • Nefes darlığı
  • Göğüste sıkışma hissi
  • Öksürük

Desmont 'un kullanımı

Desmont günde bir kez, sabah veya akşam alınabilir. Aç veya tok karnına alınabilir.

Desmont 'un yan etkileri

Desmont 'un yan etkileri genellikle hafiftir ve kısa sürelidir. En yaygın yan etkiler arasında baş ağrısı, yorgunluk, mide bulantısı ve ishal bulunur.

Desmont 'un sakıncaları

Desmont hamilelik ve emzirme döneminde dikkatli kullanılmalıdır. Desmont karaciğer yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Desmont, asetil salisilik asit veya diğer antiinflamatuvar ilaçlara karşı alerjisi olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

Desmont 'un aşırı dozu

Desmont 'un aşırı dozunda, baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı ve kusma gibi yan etkiler görülebilir. Desmont'un aşırı dozunda, acil tıbbi yardım alınmalıdır.

Desmont 'un diğer ilaçlarla etkileşimleri

Desmont, bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Desmont almadan önce, doktorunuza veya eczacınıza kullandığınız tüm ilaçları bildirin.

Desmont, alerjik rinit ve astım tedavisinde etkili bir ilaçtır. Ancak, ilacın yan etkileri ve sakıncaları hakkında doktorunuza danışmanız önemlidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.