,, ,

Demirci Mehmet Efe Kimdir?

Kimdir 15.07.2023 - 11:55, Güncelleme: 15.07.2023 - 11:59 3596+ kez okundu.
 

Demirci Mehmet Efe Kimdir?

Demirci Mehmet Efe Kimdir?
Demirci Mehmet Efe , Türk Kurtuluş Savaşı’nda Kuvâ-yi Milliye önderlerinden biriydi. 1883 yılında Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Pirlibey köyünde doğdu. Babası demircilik yaptığı için “Demirci” lakabıyla tanınıyordu. Demirci Mehmet Efe  Askerlik görevini yaparken Ermeni bir yüzbaşıdan dayak yediği için firar etti ve çetecilik hayatına başladı. Çakırcalı Mehmet Efe ve Yörük Ali Efe gibi zeybek efelerinin yanında yer aldı. İzmir’in işgalinden sonra 11 Temmuz 1919’da Kuvâ-yi Milliye’ye katıldı ve Yunan işgaline karşı mücadele etti. Demirci Mehmet Efe  Daha sonra TBMM Hükümeti’nin düzenli orduya katılma kararına uymadığı için Albay Refet Bey’in kuvvetleri tarafından yakalandı ve teslim oldu. 1961 yılında Aydın’da vefat etti
Demirci Mehmet Efe Kimdir?

Demirci Mehmet Efe , Türk Kurtuluş Savaşı’nda Kuvâ-yi Milliye önderlerinden biriydi. 1883 yılında Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Pirlibey köyünde doğdu. Babası demircilik yaptığı için “Demirci” lakabıyla tanınıyordu.

Demirci Mehmet Efe  Askerlik görevini yaparken Ermeni bir yüzbaşıdan dayak yediği için firar etti ve çetecilik hayatına başladı. Çakırcalı Mehmet Efe ve Yörük Ali Efe gibi zeybek efelerinin yanında yer aldı. İzmir’in işgalinden sonra 11 Temmuz 1919’da Kuvâ-yi Milliye’ye katıldı ve Yunan işgaline karşı mücadele etti. Demirci Mehmet Efe  Daha sonra TBMM Hükümeti’nin düzenli orduya katılma kararına uymadığı için Albay Refet Bey’in kuvvetleri tarafından yakalandı ve teslim oldu. 1961 yılında Aydın’da vefat etti

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.