,, ,

Deaflympics Brezilya'da başlıyor

Spor 01.05.2022 - 10:58, Güncelleme: 01.05.2022 - 10:58 7299+ kez okundu.
 

Deaflympics Brezilya'da başlıyor

Deaflympics Brezilya'da başlıyor
24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları (Deaflympics), Brezilya'da yarın başlayacak. Çok spor branşlarında 4 yılda bir düzenlenen yaz ve kış olimpiyat oyunlarıyla birlikte üçüncü büyük organizasyon olma özelliğini taşıyan Deaflympics, Caxias do Sul kentinde 15 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek. Paris'te 1924 yılında ilk olarak yapılan oyunlar, daha sonra Amsterdam, Nürnberg, Londra, Stockholm, Kopenhag, Brüksel, Milano, Helsinki, Washington, Belgrad, Malmö, Bükreş, Köln, Los Angeles, Christchurch, Sofya, Kopenhag, Roma, Melbourne, Taipei, Sofya ve son olarak da 2017 yılında Samsun'da organize edildi. Türkiye, 97 ülkeden 3 bin 148 sporcunun 21 disiplinde 18 spor dalında yarıştığı Samsun'daki organizasyonda 17 altın, 7 gümüş, 22 bronz madalyayla ülke sıralamasında 4. oldu.
Deaflympics Brezilya'da başlıyor

24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları (Deaflympics), Brezilya'da yarın başlayacak.

Çok spor branşlarında 4 yılda bir düzenlenen yaz ve kış olimpiyat oyunlarıyla birlikte üçüncü büyük organizasyon olma özelliğini taşıyan Deaflympics, Caxias do Sul kentinde 15 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek.

Paris'te 1924 yılında ilk olarak yapılan oyunlar, daha sonra Amsterdam, Nürnberg, Londra, Stockholm, Kopenhag, Brüksel, Milano, Helsinki, Washington, Belgrad, Malmö, Bükreş, Köln, Los Angeles, Christchurch, Sofya, Kopenhag, Roma, Melbourne, Taipei, Sofya ve son olarak da 2017 yılında Samsun'da organize edildi.

Türkiye, 97 ülkeden 3 bin 148 sporcunun 21 disiplinde 18 spor dalında yarıştığı Samsun'daki organizasyonda 17 altın, 7 gümüş, 22 bronz madalyayla ülke sıralamasında 4. oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.