,, ,

Dara Antik Kenti

Seyahat 24.06.2023 - 11:57, Güncelleme: 24.06.2023 - 11:57 17776+ kez okundu.
 

Dara Antik Kenti

Dara Antik Kenti - Dara Antik Kenti'ne nasıl gidebilirim?
Dara Antik Kenti , Mardin ’in 30 kilometre güneydoğusunda bulunan Oğuz Köyü ’nde yer alan bir tarihi kenttir. Kent, MS 505-507 yılları arasında Doğu Roma İmparatoru Anastasius tarafından kurulmuş ve Doğu Roma İmparatorluğu’nun doğu sınırını Sasanilere karşı korumak için askeri amaçlı bir garnizon kenti olarak kullanılmıştır. Kentin çevresi 4 kilometrelik bir surla çevrilmiştir. Kent içinde kilise, saray, çarşı, zindan, tophane ve su bendi gibi yapılar bulunmaktadır. Ayrıca kaya içine oyulan mağara evler de kentin ilginç özelliklerinden biridir. Dara Antik Kenti Mezopotamya ’nın en önemli yerleşim yerlerinden biri olarak tarihte önemli rol oynamıştır. Dara Antik Kenti 'ne nasıl gidebilirim? Mardin merkezden arabayla gitmek isterseniz, Nusaybin karayolunu takip ederek Akıncı Bucağından Dara köy yoluna sapabilirsiniz. Mardin ’den Dara Antik Kenti ’ne yaklaşık 30 kilometre mesafe vardır. Mardin merkezden toplu taşıma kullanmak isterseniz, Nusaybin yönüne giden minibüs veya otobüslere binerek Akıncı Bucağı durağında inebilirsiniz. Buradan Dara köyüne giden minibüslere aktarma yapabilirsiniz. Toplu taşıma ile seyahat süresi yaklaşık 45 dakikadır.
Dara Antik Kenti - Dara Antik Kenti'ne nasıl gidebilirim?

Dara Antik Kenti , Mardin ’in 30 kilometre güneydoğusunda bulunan Oğuz Köyü ’nde yer alan bir tarihi kenttir. Kent, MS 505-507 yılları arasında Doğu Roma İmparatoru Anastasius tarafından kurulmuş ve Doğu Roma İmparatorluğu’nun doğu sınırını Sasanilere karşı korumak için askeri amaçlı bir garnizon kenti olarak kullanılmıştır.

Kentin çevresi 4 kilometrelik bir surla çevrilmiştir. Kent içinde kilise, saray, çarşı, zindan, tophane ve su bendi gibi yapılar bulunmaktadır. Ayrıca kaya içine oyulan mağara evler de kentin ilginç özelliklerinden biridir. Dara Antik Kenti Mezopotamya ’nın en önemli yerleşim yerlerinden biri olarak tarihte önemli rol oynamıştır.

Dara Antik Kenti 'ne nasıl gidebilirim?

Mardin merkezden arabayla gitmek isterseniz, Nusaybin karayolunu takip ederek Akıncı Bucağından Dara köy yoluna sapabilirsiniz. Mardin ’den Dara Antik Kenti ’ne yaklaşık 30 kilometre mesafe vardır.
Mardin merkezden toplu taşıma kullanmak isterseniz, Nusaybin yönüne giden minibüs veya otobüslere binerek Akıncı Bucağı durağında inebilirsiniz. Buradan Dara köyüne giden minibüslere aktarma yapabilirsiniz. Toplu taşıma ile seyahat süresi yaklaşık 45 dakikadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.