,, ,

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Norveç Büyükelçisi'ni Kabul Etti

Dünya 27.09.2023 - 17:06, Güncelleme: 27.09.2023 - 17:06 32970+ kez okundu.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Norveç Büyükelçisi'ni Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Norveç Büyükelçisi Gaarder’i kabul etti. İki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı. Türkiye ve Norveç, yakın işbirliği yapıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Norveç 'in Ankara Büyükelçisi Andreas Gaarder 'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Kabulde Gaarder, Erdoğan'a güven mektubu sundu. Erdoğan ise Gaarder'e yeni görevinde başarılar diledi. Görüşmede, Türkiye - Norveç ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı. Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkilerin karşılıklı saygı ve anlayış temelinde geliştiğine vurgu yaptı. Gaarder ise Türkiye'nin önemli bir bölgesel aktör olduğunu belirterek, Türkiye ile ilişkilerini geliştirmek istediklerini ifade etti. İki ülke arasındaki ilişkiler Türkiye ve Norveç, 1945 yılında diplomatik ilişkiler kurdu. İki ülke arasında ticari, ekonomik, kültürel ve siyasi ilişkiler gelişiyor. Türkiye, Norveç'in Orta Doğu'daki en önemli ortaklarından biri. Norveç ise Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyelik sürecini destekleyen ülkeler arasında yer alıyor. Türkiye ve Norveç, Suriye, Libya ve Afganistan gibi bölgesel konularda da yakın işbirliği yapıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Norveç Büyükelçisi Gaarder’i kabul etti. İki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı. Türkiye ve Norveç, yakın işbirliği yapıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Norveç 'in Ankara Büyükelçisi Andreas Gaarder 'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

Kabulde Gaarder, Erdoğan'a güven mektubu sundu. Erdoğan ise Gaarder'e yeni görevinde başarılar diledi.

Görüşmede, Türkiye - Norveç ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkilerin karşılıklı saygı ve anlayış temelinde geliştiğine vurgu yaptı.

Gaarder ise Türkiye'nin önemli bir bölgesel aktör olduğunu belirterek, Türkiye ile ilişkilerini geliştirmek istediklerini ifade etti.

İki ülke arasındaki ilişkiler

Türkiye ve Norveç, 1945 yılında diplomatik ilişkiler kurdu. İki ülke arasında ticari, ekonomik, kültürel ve siyasi ilişkiler gelişiyor.

Türkiye, Norveç'in Orta Doğu'daki en önemli ortaklarından biri. Norveç ise Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyelik sürecini destekleyen ülkeler arasında yer alıyor.

Türkiye ve Norveç, Suriye, Libya ve Afganistan gibi bölgesel konularda da yakın işbirliği yapıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.