,, ,

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistinli Masum Sivillere Yönelik Savaş Suçları Cezasız Kalmayacak

Siyaset 26.01.2024 - 17:32, Güncelleme: 26.01.2024 - 17:32 5808+ kez okundu.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistinli Masum Sivillere Yönelik Savaş Suçları Cezasız Kalmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, UAD’nin İsrail’in Gazze’deki soykırımı önlemesi için tüm tedbirleri almasını memnuniyetle karşıladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Uluslararası Adalet Divanı 'nın (UAD) İsrail'in Gazze 'de soykırımı önlemek için tüm tedbirleri almasına hükmetmesinin ardından bir açıklama yaptı. Erdoğan, açıklamasında, "Filistinli masum sivillere yönelik işlenen savaş suçlarının cezasız kalmaması için sürecin takipçisi olmayı sürdüreceğiz." dedi. UAD'nin kararının İsrail'in saldırılarına son vermesini dilediklerini belirten Erdoğan, "Türkiye olarak ateşkesin tesisi ve kalıcı barışa giden yolun temini adına tüm gücümüzle çalışmaya, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Uluslararası Adalet Divanı'nın, İsrail'in Gazze'de soykırımı önlemek için tüm tedbirleri almasına hükmetmesi, Filistinli masum sivillere yönelik işlenen savaş suçlarının uluslararası toplum tarafından da kabul edildiğinin bir göstergesidir. Filistinli masum sivillere yönelik işlenen savaş suçlarının cezasız kalmaması için sürecin takipçisi olmayı sürdüreceğiz. Soykırım Sözleşmesi'ne taraf ülkeler için bağlayıcı olan kararın, İsrail'in gerçekleştirdiği saldırıların artık bir son bulmasına vesile olmasını diliyoruz. Türkiye olarak ateşkesin tesisi ve kalıcı barışa giden yolun temini adına tüm gücümüzle çalışmaya, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, UAD’nin İsrail’in Gazze’deki soykırımı önlemesi için tüm tedbirleri almasını memnuniyetle karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Uluslararası Adalet Divanı 'nın (UAD) İsrail'in Gazze 'de soykırımı önlemek için tüm tedbirleri almasına hükmetmesinin ardından bir açıklama yaptı.

Erdoğan, açıklamasında, "Filistinli masum sivillere yönelik işlenen savaş suçlarının cezasız kalmaması için sürecin takipçisi olmayı sürdüreceğiz." dedi.

UAD'nin kararının İsrail'in saldırılarına son vermesini dilediklerini belirten Erdoğan, "Türkiye olarak ateşkesin tesisi ve kalıcı barışa giden yolun temini adına tüm gücümüzle çalışmaya, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Uluslararası Adalet Divanı'nın, İsrail'in Gazze'de soykırımı önlemek için tüm tedbirleri almasına hükmetmesi, Filistinli masum sivillere yönelik işlenen savaş suçlarının uluslararası toplum tarafından da kabul edildiğinin bir göstergesidir.

Filistinli masum sivillere yönelik işlenen savaş suçlarının cezasız kalmaması için sürecin takipçisi olmayı sürdüreceğiz. Soykırım Sözleşmesi'ne taraf ülkeler için bağlayıcı olan kararın, İsrail'in gerçekleştirdiği saldırıların artık bir son bulmasına vesile olmasını diliyoruz.

Türkiye olarak ateşkesin tesisi ve kalıcı barışa giden yolun temini adına tüm gücümüzle çalışmaya, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.