,, ,

Crew-4 Uluslararası Uzay İstasyonu'na Bağlandı

Bilim-Teknoloji 28.04.2022 - 13:06, Güncelleme: 28.04.2022 - 13:06 12690+ kez okundu.
 

Crew-4 Uluslararası Uzay İstasyonu'na Bağlandı

NASA, Crew-4 mürettebatının Uluslararası Uzay İstasyonu'na bağlandığını duyurdu
Amerikan uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX, Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) "Crew-4" mürettebatını taşıyan kapsülünün, Uluslararası Uzay İstasyonuna (ISS) bağlandığını duyurdu. "NASASpaceflight" internet sitesinin haberine göre, Freedom adı verilen Crew Dragon kapsülünün "Falcon 9" roketinden oluşan SpaceX fırlatma aracı, dün, Kennedy Uzay Merkezi tarafından fırlatıldı. Başarılı fırlatmanın ardından kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) kenetlendiği bildirildi. Dört kişilik "Crew-4" ekibi, Dünya'nın yaklaşık 420 kilometre üzerinde yörüngede dönen Uzay İstasyonu'na 16 saatten kısa bir sürede ulaştı. 6 aylık görevi tamamlaması planlanan ekipte Avrupa Uzay Ajansı'ndan (ESA) bir astronot ve üç NASA astronotu bulunuyor.
NASA, Crew-4 mürettebatının Uluslararası Uzay İstasyonu'na bağlandığını duyurdu

Amerikan uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX, Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) "Crew-4" mürettebatını taşıyan kapsülünün, Uluslararası Uzay İstasyonuna (ISS) bağlandığını duyurdu.

"NASASpaceflight" internet sitesinin haberine göre, Freedom adı verilen Crew Dragon kapsülünün "Falcon 9" roketinden oluşan SpaceX fırlatma aracı, dün, Kennedy Uzay Merkezi tarafından fırlatıldı.

Başarılı fırlatmanın ardından kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) kenetlendiği bildirildi.

Dört kişilik "Crew-4" ekibi, Dünya'nın yaklaşık 420 kilometre üzerinde yörüngede dönen Uzay İstasyonu'na 16 saatten kısa bir sürede ulaştı.

6 aylık görevi tamamlaması planlanan ekipte Avrupa Uzay Ajansı'ndan (ESA) bir astronot ve üç NASA astronotu bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.