,, ,

Çocuk Doktoru Zuhal Balkış: “Okullarda El Hijyenine Dikkat Edilmeli”

Sağlık 10.11.2022 - 14:40, Güncelleme: 10.11.2022 - 14:40 10466+ kez okundu.
 

Çocuk Doktoru Zuhal Balkış: “Okullarda El Hijyenine Dikkat Edilmeli”

Çocuk Doktoru Zuhal Balkış: “Okullarda El Hijyenine Dikkat Edilmeli”
Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Zuhal Balkış , okul dönemi ve hava değişimine bağlı olarak bazı virüs ve bakterilerden kaynaklı enfeksiyon riskinin arttığını belirterek, özellikle okullarda el hijyenine dikkat edilmesi uyarısında bulundu. Balkış, “Kış aylarında mevsiminde olan sebze meyve tüketiminin arttırılması gerekmektedir" dedi. Aksaray'da 8 yıldır çocuk hekimliği yapan Dr. Zuhal Balkış, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte artan enfeksiyon hastalıkları konusunda uyardı. Balkış, şunları söyledi: "MEVSİMSEL SEBZE VE MEYVE TÜKETİMİ ARTTIRILMALI" "Aslında yaz, kıştan ziyade kışın ayrı bir özelliği olarak okul dönemi olması ve hava değişimine bağlı bazı virüs ve bakterilerin görünmesinden kaynaklı enfeksiyon riski biraz daha artar. Öncelikle evde ve okulda çocuklara el hijyeni eğitimi mutlaka verilmesi gerekmektedir. Yine kış aylarında özellikle mevsimde olan sebze meyve tüketiminin arttırılması gerekmektedir. Özellikle evdeki bebekleri korumak adına evde kesinlikle sigara içilmemeli ve ev düzenli aralıklarla havalandırılmalı eğer altta alerjik bir hastalığı varsa astım, saman nezlesi gibi bir durum varsa bu tür hastalarda yine grip aşısı öneriyoruz. "OKULLARDA EL HİJYENİNE DİKKAT EDİLMELİ" Okullarda özellikle el hijyenine çok dikkat etmeleri gerektiğini söylüyoruz. Bir de çocuklar yeterince balık tüketmiyorlarsa ki biz özellikle kış aylarında haftada iki kez en az balık tüketmelerini istiyoruz, yine doktor kontrolünde balık yağını tüketebilirler. Hastalığın etkenine göre tedavilerimiz değişiyor eğer hastalığımız nezle, grip gibi viral bir hastalık etkeniyse o zaman zaten hafif geçiriyorsa semptomatik tedavi dediğimiz ağrı kesiciler, soğuk algınlığı ilaçları burun tıkanıklığı için burun spreyleri kullanabiliriz. Eğer hastalıkta ateşi düşüremiyorsak ve bakteriyel düşünüyorsak zaten bir çocuk hekimine getiriyoruz ve gerekirse antibiyotik tedavisi veriyoruz. Bazen hastalar zatürre olarak geliyor biz de bu tip durumlarda ise halk arasında hava tedavisi, inhaler tedavisi veriyoruz. Hastalarımıza genel olarak koruma amaçlı mutlaka ateşi düşmüyorsa, çocuğun beslenmesi bozulmuşsa ve öksürükle birlikte hırıltıda eşlik ediyorsa mutlaka bir çocuk hekimine gelmesini tavsiye ediyoruz." Haber :  KEMAL ONUR ATALAY  
Çocuk Doktoru Zuhal Balkış: “Okullarda El Hijyenine Dikkat Edilmeli”

Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Zuhal Balkış , okul dönemi ve hava değişimine bağlı olarak bazı virüs ve bakterilerden kaynaklı enfeksiyon riskinin arttığını belirterek, özellikle okullarda el hijyenine dikkat edilmesi uyarısında bulundu. Balkış, “Kış aylarında mevsiminde olan sebze meyve tüketiminin arttırılması gerekmektedir" dedi.

Aksaray'da 8 yıldır çocuk hekimliği yapan Dr. Zuhal Balkış, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte artan enfeksiyon hastalıkları konusunda uyardı. Balkış, şunları söyledi:

"MEVSİMSEL SEBZE VE MEYVE TÜKETİMİ ARTTIRILMALI"

"Aslında yaz, kıştan ziyade kışın ayrı bir özelliği olarak okul dönemi olması ve hava değişimine bağlı bazı virüs ve bakterilerin görünmesinden kaynaklı enfeksiyon riski biraz daha artar. Öncelikle evde ve okulda çocuklara el hijyeni eğitimi mutlaka verilmesi gerekmektedir. Yine kış aylarında özellikle mevsimde olan sebze meyve tüketiminin arttırılması gerekmektedir. Özellikle evdeki bebekleri korumak adına evde kesinlikle sigara içilmemeli ve ev düzenli aralıklarla havalandırılmalı eğer altta alerjik bir hastalığı varsa astım, saman nezlesi gibi bir durum varsa bu tür hastalarda yine grip aşısı öneriyoruz.

"OKULLARDA EL HİJYENİNE DİKKAT EDİLMELİ"

Okullarda özellikle el hijyenine çok dikkat etmeleri gerektiğini söylüyoruz. Bir de çocuklar yeterince balık tüketmiyorlarsa ki biz özellikle kış aylarında haftada iki kez en az balık tüketmelerini istiyoruz, yine doktor kontrolünde balık yağını tüketebilirler. Hastalığın etkenine göre tedavilerimiz değişiyor eğer hastalığımız nezle, grip gibi viral bir hastalık etkeniyse o zaman zaten hafif geçiriyorsa semptomatik tedavi dediğimiz ağrı kesiciler, soğuk algınlığı ilaçları burun tıkanıklığı için burun spreyleri kullanabiliriz. Eğer hastalıkta ateşi düşüremiyorsak ve bakteriyel düşünüyorsak zaten bir çocuk hekimine getiriyoruz ve gerekirse antibiyotik tedavisi veriyoruz. Bazen hastalar zatürre olarak geliyor biz de bu tip durumlarda ise halk arasında hava tedavisi, inhaler tedavisi veriyoruz. Hastalarımıza genel olarak koruma amaçlı mutlaka ateşi düşmüyorsa, çocuğun beslenmesi bozulmuşsa ve öksürükle birlikte hırıltıda eşlik ediyorsa mutlaka bir çocuk hekimine gelmesini tavsiye ediyoruz."

Haber : 

KEMAL ONUR ATALAY

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.