,, ,

Çiçekçiler Federasyonu Başkanı Çakır'dan CHP Genel Başkanı Özel'e Açık Mektup

Gündem 16.11.2023 - 14:45, Güncelleme: 16.11.2023 - 14:45 3209+ kez okundu.
 

Çiçekçiler Federasyonu Başkanı Çakır'dan CHP Genel Başkanı Özel'e Açık Mektup

Çiçekçiler Federasyonu Başkanı Hüseyin Çakır, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e açık mektup yazarak, üst düzey görev değişimlerinde çiçek gönderme geleneğinin çiçekçi esnafını ve üreticilerini derinden üzdüğünü belirtti
Çiçekçiler Federasyonu Başkanı Hüseyin Çakır , CHP Genel Başkanı Özgür Özel 'e bir açık mektup kaleme aldı. Çakır, üst düzey görev değişimlerinde çiçek gönderme geleneğinin çiçekçi esnafını ve üreticilerini derinden üzdüğünü belirterek, "Bu tür çağrılar sadece çiçekçi esnafımızın rızkının kesilmesiyle sürekli olarak ilişkilendirilmesi inciticidir" dedi. Çakır, mektubunda şu ifadeleri kullandı: Sayın Özgür Özel Öncelikle CHP Genel Başkanlığına seçilmenizden dolayı tebrik ve başarı dileklerimi sunarım. Ülkemizde her üst düzey görev değişiminde ilk akla gelen, 'çiçek gönderilmesini istemiyoruz, yardım kuruluşuna bağışta bulununuz' oluyor. Bu tür çağrılar biz çiçekçi esnafını ve üreticilerini derinden üzmektedir. Yardım kuruluşlarının gelirlerinin artmasını hepimiz arzu ederiz. Ancak sadece çiçekçi esnafımızın rızkının kesilmesiyle sürekli olarak ilişkilendirilmesi inciticidir. Çiçekçi mahallenizde gördüğünüz dükkandan ibaret değildir. Ağrı dağının eteklerinden Ilgaz yaylarına, Toroslara, Antalya ve İzmir’e, Ülkemizin birçok yöresinde yetişen farklı bitkileri üreten, onları son yararlanıcıya ulaştıran işçilerine kadar binlerce vatandaşımıza ekmek sağlamaktadır. Bildiğiniz üzere tarımsal kalkınmada süs bitkileri üretimi diğer üretimlere göre katma değeri daha yüksek bir üründür. Ayrıca çiçeklerimiz ihracat yaparak ülkemize döviz de kazandırmaktadır. Çiçekçiliğin bir meslek olarak gelişip büyümesi için Devletimiz kanun ve mevzuatları ile koruma altına almış, Milli eğitim müfredatına girmiştir. Tarım Meslek Liselerinde çiçekçilik ile ilgili dersler ve bölümler yer almaktadır. Yaşanan ekonomik durum sebebiyle çiçek talebi yönünde her geçen gün büyük daralma yaşanmaktadır. Konunun hassasiyetine binaen bu açıklamanın yapılması zaruriyeti doğmuştur. Sevgi ve saygıyla bilgilerinize sunarım. Çakır'ın mektubu, çiçekçi esnafının yaşadığı zorlukları gözler önüne serdi. Çiçekçi esnafı, üst düzey görev değişimlerinde çiçek gönderme geleneğinin kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek, bu geleneğin sonlandırılmasını istiyor.
Çiçekçiler Federasyonu Başkanı Hüseyin Çakır, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e açık mektup yazarak, üst düzey görev değişimlerinde çiçek gönderme geleneğinin çiçekçi esnafını ve üreticilerini derinden üzdüğünü belirtti

Çiçekçiler Federasyonu Başkanı Hüseyin Çakır , CHP Genel Başkanı Özgür Özel 'e bir açık mektup kaleme aldı. Çakır, üst düzey görev değişimlerinde çiçek gönderme geleneğinin çiçekçi esnafını ve üreticilerini derinden üzdüğünü belirterek, "Bu tür çağrılar sadece çiçekçi esnafımızın rızkının kesilmesiyle sürekli olarak ilişkilendirilmesi inciticidir" dedi.

Çakır, mektubunda şu ifadeleri kullandı:

  • Sayın Özgür Özel
  • Öncelikle CHP Genel Başkanlığına seçilmenizden dolayı tebrik ve başarı dileklerimi sunarım.
  • Ülkemizde her üst düzey görev değişiminde ilk akla gelen, 'çiçek gönderilmesini istemiyoruz, yardım kuruluşuna bağışta bulununuz' oluyor.
  • Bu tür çağrılar biz çiçekçi esnafını ve üreticilerini derinden üzmektedir. Yardım kuruluşlarının gelirlerinin artmasını hepimiz arzu ederiz. Ancak sadece çiçekçi esnafımızın rızkının kesilmesiyle sürekli olarak ilişkilendirilmesi inciticidir.
  • Çiçekçi mahallenizde gördüğünüz dükkandan ibaret değildir. Ağrı dağının eteklerinden Ilgaz yaylarına, Toroslara, Antalya ve İzmir’e, Ülkemizin birçok yöresinde yetişen farklı bitkileri üreten, onları son yararlanıcıya ulaştıran işçilerine kadar binlerce vatandaşımıza ekmek sağlamaktadır. Bildiğiniz üzere tarımsal kalkınmada süs bitkileri üretimi diğer üretimlere göre katma değeri daha yüksek bir üründür. Ayrıca çiçeklerimiz ihracat yaparak ülkemize döviz de kazandırmaktadır.
  • Çiçekçiliğin bir meslek olarak gelişip büyümesi için Devletimiz kanun ve mevzuatları ile koruma altına almış, Milli eğitim müfredatına girmiştir. Tarım Meslek Liselerinde çiçekçilik ile ilgili dersler ve bölümler yer almaktadır.
  • Yaşanan ekonomik durum sebebiyle çiçek talebi yönünde her geçen gün büyük daralma yaşanmaktadır.
  • Konunun hassasiyetine binaen bu açıklamanın yapılması zaruriyeti doğmuştur.
  • Sevgi ve saygıyla bilgilerinize sunarım.

Çakır'ın mektubu, çiçekçi esnafının yaşadığı zorlukları gözler önüne serdi. Çiçekçi esnafı, üst düzey görev değişimlerinde çiçek gönderme geleneğinin kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek, bu geleneğin sonlandırılmasını istiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.