,, ,

CHP’li Tahtasız, AK Parti’li Vekilleri Eleştirdi

Siyaset 19.12.2023 - 10:56, Güncelleme: 19.12.2023 - 10:56 6783+ kez okundu.
 

CHP’li Tahtasız, AK Parti’li Vekilleri Eleştirdi

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, AK Parti’’nin Çorum’a yatırım yapmadığını, yarım kalan projeleri görmezden geldiğini ve Çorum halkını mağdur ettiğini söyledi.
CHP Çorum Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Mehmet Tahtasız , AK Parti’nin Çorum ’a yatırım yapmadığını, yarım kalan projeleri görmezden geldiğini ve Çorum halkını mağdur ettiğini söyledi. Tahtasız, 2024 Yılı Bütçe Görüşmelerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na Çorum’un sorunlarını ve taleplerini iletti. Tahtasız, yaptığı konuşmada, 2023 yılında Cumhuriyet’in 100. yılında Çorum’un Karadeniz Bölgesi’ndeki 18 il içerisinde ihracatta birinci, Türkiye’de ise 13. sırada olduğunu belirtti. Tahtasız, “İş insanlarımız bunu, AKP’nin yapmadığı yatırımlara rağmen yaptı. Çünkü Çorum’un havaalanı yok, demir yolu yok, hızlı treni yok, otobanı yok; bırakın bunları, ilçe bağlantı yolları bile yok. Rant görmedikleri için yirmi beş yıl önce temeli atılan ve yüzde 24’ü tamamlanan Çorum Havaalanı çürümeye terk edildi, tek kuruş ödenek sağlanmadı. Çorum’un dörtte 1’i kadar ihracatı olmayan komşu illere ve siyasetçisi güçlü olan şehirlere havaalanı yapıldı. Ama Çorum’a AKP’li Milletvekillerinin beceriksizliği yüzünden yatırım yapılmıyor.” dedi. Tahtasız, bütçe görüşmelerinde Bakan Uraloğlu’na Çorum’un yatırım ihtiyaçlarını sıraladı. Tahtasız, “Çorum’da dahi bu kadar yarım kalmış proje varken sizin 395 milyarlık bütçeniz nereye gidiyor? Şayet 5’li çeteden artarsa bu bütçeden Çorum’un nasibine ne kadar, ne düşecek, merak ediyorum. Bu bütçede, seçimlerde Çorum halkına söz verip yapmadığınız Samsun-Çorum-Mersin demir yolu, Kırıkkale-Samsun- Çorum Hızlı Tren Projesi, yarım kalan Çorum Havaalanı, Çorum’un acil ihtiyacı olan kuzey ve güney çevre yolu, bitmeyen Kırkdilim tüneli, Çorum merkezle Mecitözü, Ortaköy, Osmancık, İskilip, Alaca’yı birbirine bağlayan bağlantı yolları, İskilip-Oğuzlar sahil yolu, İskilip-Tosya yolu, Boğazkale-Alaca-Ortaköy turizm yolu 2024 yatırımınızda var mıdır? Bu bütçede Çorumlu sanayicimizin, esnafımızın, çiftçimizin hayatını kolaylaştıracak kalkınmayı artıracak neler var Sayın Bakan? Çorum ve ülkemiz sizden icraat bekliyor.” diye sordu. Tahtasız, konuşmasının sonunda, Çorum halkının hak ettiği yatırımları alması için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. Tahtasız, “CHP olarak, Çorum’un sorunlarını ve taleplerini gündeme getirmeye, Çorum halkının sesi olmaya devam edeceğiz. Çorum’un yarım kalan projelerinin tamamlanması, Çorum’un kalkınması ve refahı için çalışacağız.” dedi.
CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, AK Parti’’nin Çorum’a yatırım yapmadığını, yarım kalan projeleri görmezden geldiğini ve Çorum halkını mağdur ettiğini söyledi.

CHP Çorum Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Mehmet Tahtasız , AK Parti’nin Çorum ’a yatırım yapmadığını, yarım kalan projeleri görmezden geldiğini ve Çorum halkını mağdur ettiğini söyledi. Tahtasız, 2024 Yılı Bütçe Görüşmelerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na Çorum’un sorunlarını ve taleplerini iletti.

Tahtasız, yaptığı konuşmada, 2023 yılında Cumhuriyet’in 100. yılında Çorum’un Karadeniz Bölgesi’ndeki 18 il içerisinde ihracatta birinci, Türkiye’de ise 13. sırada olduğunu belirtti. Tahtasız, “İş insanlarımız bunu, AKP’nin yapmadığı yatırımlara rağmen yaptı. Çünkü Çorum’un havaalanı yok, demir yolu yok, hızlı treni yok, otobanı yok; bırakın bunları, ilçe bağlantı yolları bile yok. Rant görmedikleri için yirmi beş yıl önce temeli atılan ve yüzde 24’ü tamamlanan Çorum Havaalanı çürümeye terk edildi, tek kuruş ödenek sağlanmadı. Çorum’un dörtte 1’i kadar ihracatı olmayan komşu illere ve siyasetçisi güçlü olan şehirlere havaalanı yapıldı. Ama Çorum’a AKP’li Milletvekillerinin beceriksizliği yüzünden yatırım yapılmıyor.” dedi.

Tahtasız, bütçe görüşmelerinde Bakan Uraloğlu’na Çorum’un yatırım ihtiyaçlarını sıraladı. Tahtasız, “Çorum’da dahi bu kadar yarım kalmış proje varken sizin 395 milyarlık bütçeniz nereye gidiyor? Şayet 5’li çeteden artarsa bu bütçeden Çorum’un nasibine ne kadar, ne düşecek, merak ediyorum. Bu bütçede, seçimlerde Çorum halkına söz verip yapmadığınız Samsun-Çorum-Mersin demir yolu, Kırıkkale-Samsun- Çorum Hızlı Tren Projesi, yarım kalan Çorum Havaalanı, Çorum’un acil ihtiyacı olan kuzey ve güney çevre yolu, bitmeyen Kırkdilim tüneli, Çorum merkezle Mecitözü, Ortaköy, Osmancık, İskilip, Alaca’yı birbirine bağlayan bağlantı yolları, İskilip-Oğuzlar sahil yolu, İskilip-Tosya yolu, Boğazkale-Alaca-Ortaköy turizm yolu 2024 yatırımınızda var mıdır? Bu bütçede Çorumlu sanayicimizin, esnafımızın, çiftçimizin hayatını kolaylaştıracak kalkınmayı artıracak neler var Sayın Bakan? Çorum ve ülkemiz sizden icraat bekliyor.” diye sordu.

Tahtasız, konuşmasının sonunda, Çorum halkının hak ettiği yatırımları alması için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. Tahtasız, “ CHP olarak, Çorum’un sorunlarını ve taleplerini gündeme getirmeye, Çorum halkının sesi olmaya devam edeceğiz. Çorum’un yarım kalan projelerinin tamamlanması, Çorum’un kalkınması ve refahı için çalışacağız.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.