,, ,

CHP'li Seyit Torun'dan Milli Eğitim Bakanlığı'na ek yerleştirme için soru önergesi

Siyaset 19.09.2023 - 14:38, Güncelleme: 19.09.2023 - 14:38 3456+ kez okundu.
 

CHP'li Seyit Torun'dan Milli Eğitim Bakanlığı'na ek yerleştirme için soru önergesi

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, TBMM’ye sunduğu önergeyle 2023’teki 45 bin öğretmen atamasının ardından oluşan boş kontenjanlar için neden ek atama yapılmadığını sorguladı.
CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun atama bekleyen öğretmenlerin ek yerleştirme taleplerini TBMM gündemine taşıdı. Torun, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ’e 2023’teki 45 bin öğretmen atamasının ardından oluşan boş kontenjanlar için neden atama yapılmadığını sordu. CHP’li Torun Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu. Torun önergesinde şunları kaydetti: 427 KONTENJAN BOŞ KALDI “Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2022 KPSS puanı ile 2023 yılında 45 bin öğretmen ataması gerçekleştirilmiştir. Bu atamalar sonucunda (kişisel, hukuki vb.) çeşitli nedenlerden dolayı 427 kişilik kontenjanın boş kaldığı ifade edilmektedir. Bakanlık tarafından daha önce yapılan atamalarda, boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirmeler yapıldığı bilinmektedir. Ancak son atamalarda boş kalan kontenjanlar için henüz bir ek yerleştirme yapılmamıştır. Atama bekleyen öğretmenlerimizin ek yerleştirme talepleri de kamuoyuna yansımıştır.” EK YERLEŞTİRME PLANLIYOR MUSUNUZ? Torun önergesinde Bakan Tekin’e şu soruları yöneltti: “45 bin öğretmen atamasının ardından çeşitli nedenlerden dolayı boş kalan kontenjan sayısı kaçtır? 45 bin öğretmen atamasında boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme yapmayı planlıyor musunuz? Planlıyorsanız çalışmanın durumu hakkında bilgi verebilir misiniz? Böyle bir planınız yoksa gerekçesini açıklayabilir misiniz?”
CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, TBMM’ye sunduğu önergeyle 2023’teki 45 bin öğretmen atamasının ardından oluşan boş kontenjanlar için neden ek atama yapılmadığını sorguladı.

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun atama bekleyen öğretmenlerin ek yerleştirme taleplerini TBMM gündemine taşıdı. Torun, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ’e 2023’teki 45 bin öğretmen atamasının ardından oluşan boş kontenjanlar için neden atama yapılmadığını sordu.

CHP’li Torun Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu. Torun önergesinde şunları kaydetti:

427 KONTENJAN BOŞ KALDI

“Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2022 KPSS puanı ile 2023 yılında 45 bin öğretmen ataması gerçekleştirilmiştir. Bu atamalar sonucunda (kişisel, hukuki vb.) çeşitli nedenlerden dolayı 427 kişilik kontenjanın boş kaldığı ifade edilmektedir. Bakanlık tarafından daha önce yapılan atamalarda, boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirmeler yapıldığı bilinmektedir. Ancak son atamalarda boş kalan kontenjanlar için henüz bir ek yerleştirme yapılmamıştır. Atama bekleyen öğretmenlerimizin ek yerleştirme talepleri de kamuoyuna yansımıştır.”

EK YERLEŞTİRME PLANLIYOR MUSUNUZ?

Torun önergesinde Bakan Tekin’e şu soruları yöneltti:

“45 bin öğretmen atamasının ardından çeşitli nedenlerden dolayı boş kalan kontenjan sayısı kaçtır? 45 bin öğretmen atamasında boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme yapmayı planlıyor musunuz? Planlıyorsanız çalışmanın durumu hakkında bilgi verebilir misiniz? Böyle bir planınız yoksa gerekçesini açıklayabilir misiniz?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.