,, ,

CHP’li Nermin Yıldırım Kara’dan mısır alım fiyatına tepki

Siyaset 24.08.2023 - 09:52, Güncelleme: 24.08.2023 - 09:59 4658+ kez okundu.
 

CHP’li Nermin Yıldırım Kara’dan mısır alım fiyatına tepki

CHP’li Kara, TMO’nun mısır alım fiyatını eleştirdi. Üreticiyi yoksulluğa sürükleyen fiyatın revize edilmesini istedi.
CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara , Toprak Mahsülleri Ofisi ’nin ( TMO ) ton başına 6.000 TL olarak açıkladığı mısır alım fiyatının üreticiyi yoksulluğa sürüklediğini söyledi. Nermin Yıldırım Kara , iktidarın çiftçiye “artık üretme” dediğini belirtti. Nermin Yıldırım Kara , yazılı bir basın açıklamasında yaptığı değerlendirmede, yönetilemeyen bir ekonominin sonuçlarının her yerde yaşandığını, emeğiyle kazanmayanların emeğiyle üretenleri borç batağına sürüklediğini ifade etti. Kara, “Liyakatsizlik ve bilinçsizliğin yanında bunun politik ve ekonomik bir tercih olduğunu görmek gerekiyor. Seçimden sonra litre başına yapılan zamlar artık haber değeri bile taşımaz hale geldi. KDV ve ÖTV’deki artışlar ile birleştirildiğinde üreticiler başta olmak üzere tüm yurttaşın beli büküldü.” dedi. Nermin Yıldırım Kara , motorin, gübre, elektrik, ilaç ve sulama fiyatlarının rekor seviyelerde arttığını, mısır üreticilerinin hasattan elde edecekleri kâr umuduyla tüm bu maliyetlere bir şekilde göğüs gerdiklerini ancak TMO’nun açıkladığı fiyatla tamamen yoksulluğa sürüklendiklerini vurguladı. Kara, “Tüm maliyetler karşısında iktidarın mısır üreticisine reva gördüğü fiyat ton başına 6.000 TL oldu. Bunun kısa ve öz açıklaması şudur: İktidar çiftçiye ‘artık üretme’ diyor.” diye konuştu. Nermin Yıldırım Kara , Türkiye’nin kendi kendine yetebilen bir ülke olmaktan uzaklaştığını, Avrupa’da sportif başarılar elde eden kulüplerimizin maçlarının ertelenmesine karşılık mısır üreticilerinin mağdur edildiğini söyledi. Nermin Yıldırım Kara , “Eğer üretici düşünülüyorsa, eğer emek kutsal bir değer ise bu fiyat ivedi şekilde revize edilmeli ve maliyetlerin artış oranına göre tekrar düzenlenmelidir.” dedi.
CHP’li Kara, TMO’nun mısır alım fiyatını eleştirdi. Üreticiyi yoksulluğa sürükleyen fiyatın revize edilmesini istedi.

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara , Toprak Mahsülleri Ofisi ’nin ( TMO ) ton başına 6.000 TL olarak açıkladığı mısır alım fiyatının üreticiyi yoksulluğa sürüklediğini söyledi. Nermin Yıldırım Kara , iktidarın çiftçiye “artık üretme” dediğini belirtti.

Nermin Yıldırım Kara , yazılı bir basın açıklamasında yaptığı değerlendirmede, yönetilemeyen bir ekonominin sonuçlarının her yerde yaşandığını, emeğiyle kazanmayanların emeğiyle üretenleri borç batağına sürüklediğini ifade etti. Kara, “Liyakatsizlik ve bilinçsizliğin yanında bunun politik ve ekonomik bir tercih olduğunu görmek gerekiyor. Seçimden sonra litre başına yapılan zamlar artık haber değeri bile taşımaz hale geldi. KDV ve ÖTV’deki artışlar ile birleştirildiğinde üreticiler başta olmak üzere tüm yurttaşın beli büküldü.” dedi.

Nermin Yıldırım Kara , motorin, gübre, elektrik, ilaç ve sulama fiyatlarının rekor seviyelerde arttığını, mısır üreticilerinin hasattan elde edecekleri kâr umuduyla tüm bu maliyetlere bir şekilde göğüs gerdiklerini ancak TMO’nun açıkladığı fiyatla tamamen yoksulluğa sürüklendiklerini vurguladı. Kara, “Tüm maliyetler karşısında iktidarın mısır üreticisine reva gördüğü fiyat ton başına 6.000 TL oldu. Bunun kısa ve öz açıklaması şudur: İktidar çiftçiye ‘artık üretme’ diyor.” diye konuştu.

Nermin Yıldırım Kara , Türkiye’nin kendi kendine yetebilen bir ülke olmaktan uzaklaştığını, Avrupa’da sportif başarılar elde eden kulüplerimizin maçlarının ertelenmesine karşılık mısır üreticilerinin mağdur edildiğini söyledi. Nermin Yıldırım Kara , “Eğer üretici düşünülüyorsa, eğer emek kutsal bir değer ise bu fiyat ivedi şekilde revize edilmeli ve maliyetlerin artış oranına göre tekrar düzenlenmelidir.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.