,, ,

CHP'li Gökçek: Asgari ücret açlık sınırının altında kaldı, vatandaş yaşam mücadelesi veriyor

Siyaset 02.08.2023 - 18:13, Güncelleme: 02.08.2023 - 18:13 4148+ kez okundu.
 

CHP'li Gökçek: Asgari ücret açlık sınırının altında kaldı, vatandaş yaşam mücadelesi veriyor

CHP’li Ali Gökçek, hayat pahalılığına dikkat çekerek, asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını ve AK Parti’nin seçim vaadinin hayal olduğunu söyledi.
CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek hayat pahalılığa ilişkin yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında “Asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığı, bugünün dünden pahalı, yarından ucuz olduğu bir ekonomik kriz ortamında vatandaş yaşam mücadelesi veriyor. Asgari ücretin açıklandığı 20 Haziran tarihinde, benzin 24 lira iken bugün 36 lira. Motorinin fiyatı yeni zamla birlikte 37 liraya dayandı. Vatandaş zamlı maaşını daha alamadan zam pompaya yansıdı, pazara yansıdı, market rafına yansıdı, vergilere yansıdı” ifadelerini kullandı. CHP’li Ali Gökçek yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İstanbul’da Vatandaşların Yüzde 42’si Kıt Kanaat Yaşıyor” “Son güncel verilere göre açlık sınırı 11 bin 658 liraya, yoksulluk sınırı ise 37 bin 974 liraya yükseldi. Asgari ücret açıklandığı 20 Haziran’dan bu yana eridi gitti. Asgari ücret açlık sınırında kaldığı gibi, bugün bir ailede iki kişi çalışsa bile yoksulluk sınırını aşamıyor. Türkiye nüfusunun neredeyse yüzde yirmisinin yaşadığı İstanbul’da vatandaşların yüzde 42’si kıt kanaat geçiniyor ve yalnızca yüzde 46’sı kredi kartı borcunun tamamını ödeyebiliyor.” “AKP’nin Seçim Vaadi Şimdiden Hayal Oldu” “AKP’nin 2023 seçim bildirgesinde ücretli çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceği çok net bir şekilde ifade edilmişti. Ama tıpkı geçmişte olduğu gibi bugün de ne yazık ki vatandaş enflasyonun altında ezile ezile bir hal oldu. Milletin boğazına giren kuru ekmeği bile çalan bir iktidar var karşımızda.”
CHP’li Ali Gökçek, hayat pahalılığına dikkat çekerek, asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını ve AK Parti’nin seçim vaadinin hayal olduğunu söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek hayat pahalılığa ilişkin yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında “Asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığı, bugünün dünden pahalı, yarından ucuz olduğu bir ekonomik kriz ortamında vatandaş yaşam mücadelesi veriyor. Asgari ücretin açıklandığı 20 Haziran tarihinde, benzin 24 lira iken bugün 36 lira. Motorinin fiyatı yeni zamla birlikte 37 liraya dayandı. Vatandaş zamlı maaşını daha alamadan zam pompaya yansıdı, pazara yansıdı, market rafına yansıdı, vergilere yansıdı” ifadelerini kullandı.

CHP’li Ali Gökçek yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İstanbul’da Vatandaşların Yüzde 42’si Kıt Kanaat Yaşıyor”

“Son güncel verilere göre açlık sınırı 11 bin 658 liraya, yoksulluk sınırı ise 37 bin 974 liraya yükseldi. Asgari ücret açıklandığı 20 Haziran’dan bu yana eridi gitti. Asgari ücret açlık sınırında kaldığı gibi, bugün bir ailede iki kişi çalışsa bile yoksulluk sınırını aşamıyor. Türkiye nüfusunun neredeyse yüzde yirmisinin yaşadığı İstanbul’da vatandaşların yüzde 42’si kıt kanaat geçiniyor ve yalnızca yüzde 46’sı kredi kartı borcunun tamamını ödeyebiliyor.”

“AKP’nin Seçim Vaadi Şimdiden Hayal Oldu”

“AKP’nin 2023 seçim bildirgesinde ücretli çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceği çok net bir şekilde ifade edilmişti. Ama tıpkı geçmişte olduğu gibi bugün de ne yazık ki vatandaş enflasyonun altında ezile ezile bir hal oldu. Milletin boğazına giren kuru ekmeği bile çalan bir iktidar var karşımızda.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.