,, ,

CHP'li Emir: Eris varyantı Türkiye'de yaygınlaşıyor

Siyaset 16.09.2023 - 10:14, Güncelleme: 16.09.2023 - 10:14 3636+ kez okundu.
 

CHP'li Emir: Eris varyantı Türkiye'de yaygınlaşıyor

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Eris varyantı açıklamalarını eleştirdi ve daha fazla şeffaflık çağrısında bulundu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ’nın, Eris varyantının tek bir ilde görüldüğü açıklamasının inandırıcı olmadığını savunan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir “Varyant belirtilerinin aslında birçok ilde birçok hastada görüldüğünü biliyoruz. Bakanlık yine gerçek verilerin ortaya çıkmaması için test yapmıyor, kafasını kuma gömüyor” dedi.   CHP Ankara Milletvekili Murat Emir Sağlık Bakanlığı’na şeffaflık çağrısında bulundu. Türkiye’de bir ilde dokuz kişide Eris varyantı görüldüğünü ancak bu ilin hangisi  olduğunun açıklanmadığını belirten Emir, “Sağlık Bakanı Koca, Covid-19 sürecindeki tutumunu devam ettiriyor. Aynı hataları yapmak, en hafif tabiriyle iş bilmezliktir” dedi. Varyantın hem dünyada hem de Türkiye’de artarak şiddetlenmeye devam ettiğini kaydeden Emir, “Maalesef Sağlık Bakanlığı, Covid-19 sürecinde olduğu gibi yine kafasını kuma gömmeye devam ediyor” diye konuştu.   HALKIMIZ REHAVETE SÜRÜKLENİYOR   Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, vakanın görüldüğü kenti açıklamamasını da eleştiren Emir, “Belirsiz ve eksik açıklamalar ile halkımız büyük bir rehavete sürükleniyor. İnsanlar hastalanıyor ama çoğu hastalandığını dahi bilmiyor. Varyant belirtilerinin aslında birçok ilde birçok hastada görüldüğünü biliyoruz. Sağlık Bakanlığı, yine salgının boyutunun ve gerçek verilerin ortaya çıkmaması için testi yaygınlaştırmıyor, test yapmıyor” ifadelerini kullandı. Bakanlığın, vaka görülen kişilerin profillerini, yaşadığı kenti ve mevcut durumlarını detaylı şekilde açıklaması gerektiğini kaydeden Emir, uyarıların dikkate alınmaması halinde salgının boyutlarının endişe verici boyutlara ulaşabileceğini söyledi.    EMİR’DEN KOCA’YA ZOR SORULAR   CHP’li Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi de hazırladı. Önergede,  şu sorulara yer verildi: “Eris varyantı ülkemizin hangi kentinde görülmüştür? Teşhis konulan hastalar ayaktan mı tedavi edilmiştir yoksa yatış mı verilmiştir? Salgına yakalanan hastaların yaşları kaçtır? Salgının görüldüğü kentin açıklanmama sebebi nedir? Test kriterleri neden yeniden düzenlenmemektedir? Eris varyantının ilk ortaya çıktığı andan itibaren bugüne kadar kaç kişiye test yapılmıştır?”
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Eris varyantı açıklamalarını eleştirdi ve daha fazla şeffaflık çağrısında bulundu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ’nın, Eris varyantının tek bir ilde görüldüğü açıklamasının inandırıcı olmadığını savunan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir Varyant belirtilerinin aslında birçok ilde birçok hastada görüldüğünü biliyoruz. Bakanlık yine gerçek verilerin ortaya çıkmaması için test yapmıyor, kafasını kuma gömüyor” dedi.

 

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir Sağlık Bakanlığı’na şeffaflık çağrısında bulundu. Türkiye’de bir ilde dokuz kişide Eris varyantı görüldüğünü ancak bu ilin hangisi  olduğunun açıklanmadığını belirten Emir, “Sağlık Bakanı Koca, Covid-19 sürecindeki tutumunu devam ettiriyor. Aynı hataları yapmak, en hafif tabiriyle iş bilmezliktir” dedi.

Varyantın hem dünyada hem de Türkiye’de artarak şiddetlenmeye devam ettiğini kaydeden Emir, “Maalesef Sağlık Bakanlığı, Covid-19 sürecinde olduğu gibi yine kafasını kuma gömmeye devam ediyor” diye konuştu.

 

HALKIMIZ REHAVETE SÜRÜKLENİYOR

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, vakanın görüldüğü kenti açıklamamasını da eleştiren Emir, “Belirsiz ve eksik açıklamalar ile halkımız büyük bir rehavete sürükleniyor. İnsanlar hastalanıyor ama çoğu hastalandığını dahi bilmiyor. Varyant belirtilerinin aslında birçok ilde birçok hastada görüldüğünü biliyoruz. Sağlık Bakanlığı, yine salgının boyutunun ve gerçek verilerin ortaya çıkmaması için testi yaygınlaştırmıyor, test yapmıyor” ifadelerini kullandı. Bakanlığın, vaka görülen kişilerin profillerini, yaşadığı kenti ve mevcut durumlarını detaylı şekilde açıklaması gerektiğini kaydeden Emir, uyarıların dikkate alınmaması halinde salgının boyutlarının endişe verici boyutlara ulaşabileceğini söyledi. 

 

EMİR’DEN KOCA’YA ZOR SORULAR

 

CHP’li Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi de hazırladı. Önergede,  şu sorulara yer verildi:

Eris varyantı ülkemizin hangi kentinde görülmüştür? Teşhis konulan hastalar ayaktan mı tedavi edilmiştir yoksa yatış mı verilmiştir? Salgına yakalanan hastaların yaşları kaçtır? Salgının görüldüğü kentin açıklanmama sebebi nedir? Test kriterleri neden yeniden düzenlenmemektedir? Eris varyantının ilk ortaya çıktığı andan itibaren bugüne kadar kaç kişiye test yapılmıştır?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.