,, ,

CHP’li Bülbül, Maraş Katliamı’nı Unutmadı

Siyaset 19.12.2023 - 10:50, Güncelleme: 19.12.2023 - 10:50 6630+ kez okundu.
 

CHP’li Bülbül, Maraş Katliamı’nı Unutmadı

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Maraş Katliamı’nın 45. yıl dönümünde bir mesaj yayınladı. Bülbül, katliamın acısını ve hüznünü dile getirdi.
CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu CHP Sözcüsü Av. Süleyman Bülbül , 19 Aralık 1978’de Kahramanmaraş ’ta yaşanan ve 111 kişinin hayatını kaybettiği Maraş Katliamı’nın 45. yıl dönümünde bir mesaj yayınladı. Bülbül, mesajında katliamın acısını ve hüznünü dile getirdi. Bülbül, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Her yer karanlıktı. Yüzümü güneşe çevirdim. Güneş de ağlıyordu. Siz hiç güneşin ağladığını gördünüz mü? İşte o gün Maraş’ta, güneşin ağladığı gündü. Türkiye tarihinde kara bir leke olan Maraş Katliamı, 45 yıl önce bugün gerçekleşti. Maraş’ta, Alevi vatandaşlarımızın evleri, işyerleri, ibadethaneleri ateşe verildi. 111 kişi katledildi, binlerce kişi yaralandı, on binlerce kişi göç etmek zorunda kaldı. Bu katliam, Türkiye’nin demokrasi, barış ve kardeşlik tarihine büyük bir yara açtı.” Bülbül, mesajının devamında, Maraş Katliamı’nın faillerinin yargı önüne çıkarılmadığını, katliamın gerçek nedenlerinin aydınlatılmadığını ve katliamın mağdurlarının haklarının verilmediğini belirtti. Bülbül, “Maraş Katliamı, Türkiye’nin utanç verici bir gerçeğidir. Bu gerçeği unutmamak, unutturmamak ve tekrar yaşanmaması için mücadele etmek hepimizin görevidir. CHP olarak, Maraş Katliamı’nın faillerinin hesap vermesi, katliamın gerçek nedenlerinin ortaya çıkarılması ve katliamın mağdurlarının haklarının teslim edilmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Maraş Katliamı’nın 45. yıl dönümünde, katledilen tüm canlarımızı saygı ve rahmetle anıyor, yaralananlara acil şifalar diliyor, göç etmek zorunda kalanlara selam ve sevgilerimizi gönderiyoruz.” dedi.
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Maraş Katliamı’nın 45. yıl dönümünde bir mesaj yayınladı. Bülbül, katliamın acısını ve hüznünü dile getirdi.

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu CHP Sözcüsü Av. Süleyman Bülbül , 19 Aralık 1978’de Kahramanmaraş ’ta yaşanan ve 111 kişinin hayatını kaybettiği Maraş Katliamı’nın 45. yıl dönümünde bir mesaj yayınladı. Bülbül, mesajında katliamın acısını ve hüznünü dile getirdi.

Bülbül, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Her yer karanlıktı. Yüzümü güneşe çevirdim. Güneş de ağlıyordu. Siz hiç güneşin ağladığını gördünüz mü? İşte o gün Maraş’ta, güneşin ağladığı gündü. Türkiye tarihinde kara bir leke olan Maraş Katliamı, 45 yıl önce bugün gerçekleşti. Maraş’ta, Alevi vatandaşlarımızın evleri, işyerleri, ibadethaneleri ateşe verildi. 111 kişi katledildi, binlerce kişi yaralandı, on binlerce kişi göç etmek zorunda kaldı. Bu katliam, Türkiye’nin demokrasi, barış ve kardeşlik tarihine büyük bir yara açtı.”

Bülbül, mesajının devamında, Maraş Katliamı’nın faillerinin yargı önüne çıkarılmadığını, katliamın gerçek nedenlerinin aydınlatılmadığını ve katliamın mağdurlarının haklarının verilmediğini belirtti. Bülbül, “Maraş Katliamı, Türkiye’nin utanç verici bir gerçeğidir. Bu gerçeği unutmamak, unutturmamak ve tekrar yaşanmaması için mücadele etmek hepimizin görevidir. CHP olarak, Maraş Katliamı’nın faillerinin hesap vermesi, katliamın gerçek nedenlerinin ortaya çıkarılması ve katliamın mağdurlarının haklarının teslim edilmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Maraş Katliamı’nın 45. yıl dönümünde, katledilen tüm canlarımızı saygı ve rahmetle anıyor, yaralananlara acil şifalar diliyor, göç etmek zorunda kalanlara selam ve sevgilerimizi gönderiyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.