,, ,

CHP'li Arslan: Akkuyu NGS'nin sahibi ve işleticisi Rusya

Siyaset 18.10.2023 - 14:11, Güncelleme: 18.10.2023 - 14:11 3829+ kez okundu.
 

CHP'li Arslan: Akkuyu NGS'nin sahibi ve işleticisi Rusya

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Akkuyu NGS’nin sahibinin ve işletmecisinin Rusya olduğunu iddia etti
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan , Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) sahibinin ve işleticisinin Rusya olduğunu öne sürdü. Arslan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Akkuyu NGS'nin Türk şirketi olmadığını iddia etti. Santralin çoğunluk hissesinin, Rosatom'a ait olduğunu savunan Arslan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın açıklamalarının ardından santralin sitesinde şirket bilgilerinin revize edildiğini söyledi. Arslan, "Yap-işlet-devret ile yapılan ilk nükleer santral olan Akkuyu NGS'nin sahibi de işletecek olan da Rusya'dır. Nükleerden elde edilecek elektriği fahiş fiyata satın alacak devletimiz ve vatandaşımızdır. Yönetim kurulunda bir tane bile Türk'ün bulunmadığı şirketin yerli ve milli olarak anlatılması, halkımızın aklıyla dalga geçmektir. Sicil Gazetesi'ne göre, başkan ve yönetim kurulu üyeleri de Türk değildir." dedi. Eylül ayında şirketin ana sözleşmesinde değişikliğe gidildiğini anlatan Arslan, bu şekilde şirket hisselerinin satışında EPDK onayının kaldırıldığını savundu. Arslan, "Akkuyu NGS'de minimum 100 milyar dolarlık kazanç, işlenebilir nükleer materyal, santral sahası Ruslara; nükleer enerjiyle üretilen en pahalı elektriği tüketmek ve nükleer atıklar Türkiye'ye ait." diye konuştu.
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Akkuyu NGS’nin sahibinin ve işletmecisinin Rusya olduğunu iddia etti

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan , Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) sahibinin ve işleticisinin Rusya olduğunu öne sürdü.

Arslan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Akkuyu NGS'nin Türk şirketi olmadığını iddia etti.

Santralin çoğunluk hissesinin, Rosatom'a ait olduğunu savunan Arslan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın açıklamalarının ardından santralin sitesinde şirket bilgilerinin revize edildiğini söyledi.

Arslan, "Yap-işlet-devret ile yapılan ilk nükleer santral olan Akkuyu NGS'nin sahibi de işletecek olan da Rusya'dır. Nükleerden elde edilecek elektriği fahiş fiyata satın alacak devletimiz ve vatandaşımızdır. Yönetim kurulunda bir tane bile Türk'ün bulunmadığı şirketin yerli ve milli olarak anlatılması, halkımızın aklıyla dalga geçmektir. Sicil Gazetesi'ne göre, başkan ve yönetim kurulu üyeleri de Türk değildir." dedi.

Eylül ayında şirketin ana sözleşmesinde değişikliğe gidildiğini anlatan Arslan, bu şekilde şirket hisselerinin satışında EPDK onayının kaldırıldığını savundu.

Arslan, " Akkuyu NGS'de minimum 100 milyar dolarlık kazanç, işlenebilir nükleer materyal, santral sahası Ruslara; nükleer enerjiyle üretilen en pahalı elektriği tüketmek ve nükleer atıklar Türkiye'ye ait." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.