,, ,

CHP’li Ali Gökçek, Depremzedelere Tahsis Edilen KYK Yurtlarını Meclis Gündemine Taşıdı

Siyaset 06.07.2023 - 10:41, Güncelleme: 06.07.2023 - 10:41 8144+ kez okundu.
 

CHP’li Ali Gökçek, Depremzedelere Tahsis Edilen KYK Yurtlarını Meclis Gündemine Taşıdı

CHP’li Ali Gökçek, Depremzedelere Tahsis Edilen KYK Yurtlarını Meclis Gündemine Taşıdı
CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek , deprem sonrası depremzedelere tahsis edilen KYK yurtlarının akıbetine ilişkin olarak Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ’ın yanıtlaması için Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçesinde meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan depremler sonrası oluşan barınma sorununu gidermek için üniversiteler uzaktan eğitime geçirilmiş, üniversite öğrencileri yurtlardan çıkarılarak Gençlik ve Spor Bakanlığına ait tüm yurtlar depremzedelere tahsis edilmişti. Tahsis işlemine ilişkin olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı ‘Üniversitelerin yaz sonuna kadar tatil edilmesiyle birlikte boşa çıkarılan 81 ilimizdeki 800 yurtta, 850 bin kapasitesi ile depremden etkilenen vatandaşlarımız misafir edilecek’ duyurusunu yapmış ancak kaç ilde, ne kadar yurt kapasitesinin kullanıldığına ilişkin güncel bir açıklamada bulunulmamıştır.   Depremzedelerin bir an evvel kalıcı konutlarına kavuşturulması gerektiğini belirten CHP’li Ali Gökçek, “Depremzedelerin ücretsiz bir şekilde kalıcı konutlarına yerleştirilebilmesi için gerekli adımlar atılmalı, deprem bölgesinde okullar başta olmak üzere kamu kurumlarının sağlıklı, güvenli ve kesintisiz bir şekilde hizmet sunabileceği binaların inşasına hız verilmelidir. Deprem bölgesinde çocuklar, gençler eğitimden yeterince uzak kaldı, daha fazla uzak kalmalarının önüne geçmeliyiz” dedi. CHP’li Ali Gökçek, Bakan Bak’a şu soruları yöneltti: Gençlik ve Spor Bakanlığına ait yurtlarda bugüne dek konaklayan depremzede sayısı kaçtır? Gençlik ve Spor Bakanlığına ait yurtlarda konaklayan depremzedelerin illere göre dağılımı nasıldır? Gençlik ve Spor Bakanlığına ait olup, üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi ile birlikte boşaltılan ancak hiçbir depremzedenin yerleştirilmediği yurt sayısı kaçtır?
CHP’li Ali Gökçek, Depremzedelere Tahsis Edilen KYK Yurtlarını Meclis Gündemine Taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek , deprem sonrası depremzedelere tahsis edilen KYK yurtlarının akıbetine ilişkin olarak Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ’ın yanıtlaması için Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçesinde meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan depremler sonrası oluşan barınma sorununu gidermek için üniversiteler uzaktan eğitime geçirilmiş, üniversite öğrencileri yurtlardan çıkarılarak Gençlik ve Spor Bakanlığına ait tüm yurtlar depremzedelere tahsis edilmişti.

Tahsis işlemine ilişkin olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı ‘Üniversitelerin yaz sonuna kadar tatil edilmesiyle birlikte boşa çıkarılan 81 ilimizdeki 800 yurtta, 850 bin kapasitesi ile depremden etkilenen vatandaşlarımız misafir edilecek’ duyurusunu yapmış ancak kaç ilde, ne kadar yurt kapasitesinin kullanıldığına ilişkin güncel bir açıklamada bulunulmamıştır.  

Depremzedelerin bir an evvel kalıcı konutlarına kavuşturulması gerektiğini belirten CHP’li Ali Gökçek, “Depremzedelerin ücretsiz bir şekilde kalıcı konutlarına yerleştirilebilmesi için gerekli adımlar atılmalı, deprem bölgesinde okullar başta olmak üzere kamu kurumlarının sağlıklı, güvenli ve kesintisiz bir şekilde hizmet sunabileceği binaların inşasına hız verilmelidir. Deprem bölgesinde çocuklar, gençler eğitimden yeterince uzak kaldı, daha fazla uzak kalmalarının önüne geçmeliyiz” dedi.

CHP’li Ali Gökçek, Bakan Bak’a şu soruları yöneltti:

  • Gençlik ve Spor Bakanlığına ait yurtlarda bugüne dek konaklayan depremzede sayısı kaçtır?
  • Gençlik ve Spor Bakanlığına ait yurtlarda konaklayan depremzedelerin illere göre dağılımı nasıldır?
  • Gençlik ve Spor Bakanlığına ait olup, üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi ile birlikte boşaltılan ancak hiçbir depremzedenin yerleştirilmediği yurt sayısı kaçtır?
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.