,, ,

CHP, TDP'nin katılımını onayladı

Siyaset 24.07.2023 - 09:42, Güncelleme: 24.07.2023 - 09:44 3586+ kez okundu.
 

CHP, TDP'nin katılımını onayladı

CHP, TDP'nin katılımını onayladı
 Türkiye Değişim Partisi ( TDP ) lideri Mustafa Sarıgül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, CHP Parti Meclisi tarafından TDP 'nin CHP 'ye katılımının onaylandığını duyurdu. Sarıgül, "CHP Parti Meclisi şu an itibariyle Türkiye Değişim Partisi 'nin CHP 'ye katılımını onaylamıştır. Bu kararla TDP-CHP bütünleşmesi tamamlanmıştır. Bu bütünleşme ülkemiz ve demokrasimiz açısından sevindirici ve gurur vericidir" ifadelerini kullandı. CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 'nun başkanlığında saat 13.00'de başlayan Parti Meclisi toplantısı, yaklaşık 12 saat sürdü. Toplantıda, daha önce görevden alınan başkanların itirazları reddedilerek, görevden almalar kesinleşti. 60 üyeli Parti Meclisi'nde üçte iki çoğunluk olan 40 oya ulaşılması durumunda başkanlar görevlerine geri dönebilecekti. Toplantıda başkanlara çıkan ret-kabul oyları şu şekilde: Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün: 35 ret - 26 kabul Ağrı İl Başkanı Nihat Aslan: 31 ret 30 kabul Kayseri İl Başkanı Zeki Özkan: 33 ret 28 kabul Muş İl Başkanı İsmail Adanur: 30 ret 31 kabul 2 çekimser oy aldı. TDP'nin CHP'ye katılımı, Türkiye siyasetinde önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Bu gelişmenin, Türkiye'nin daha güçlü bir demokrasiye kavuşmasına katkı sağlayacağı düşünülüyor.
CHP, TDP'nin katılımını onayladı

  Türkiye Değişim Partisi ( TDP ) lideri Mustafa Sarıgül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, CHP Parti Meclisi tarafından TDP 'nin CHP 'ye katılımının onaylandığını duyurdu. Sarıgül, "CHP Parti Meclisi şu an itibariyle Türkiye Değişim Partisi 'nin CHP 'ye katılımını onaylamıştır. Bu kararla TDP-CHP bütünleşmesi tamamlanmıştır. Bu bütünleşme ülkemiz ve demokrasimiz açısından sevindirici ve gurur vericidir" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 'nun başkanlığında saat 13.00'de başlayan Parti Meclisi toplantısı, yaklaşık 12 saat sürdü. Toplantıda, daha önce görevden alınan başkanların itirazları reddedilerek, görevden almalar kesinleşti. 60 üyeli Parti Meclisi'nde üçte iki çoğunluk olan 40 oya ulaşılması durumunda başkanlar görevlerine geri dönebilecekti.

Toplantıda başkanlara çıkan ret-kabul oyları şu şekilde:

  • Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün: 35 ret - 26 kabul
  • Ağrı İl Başkanı Nihat Aslan: 31 ret 30 kabul
  • Kayseri İl Başkanı Zeki Özkan: 33 ret 28 kabul
  • Muş İl Başkanı İsmail Adanur: 30 ret 31 kabul 2 çekimser oy aldı.

TDP'nin CHP'ye katılımı, Türkiye siyasetinde önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Bu gelişmenin, Türkiye'nin daha güçlü bir demokrasiye kavuşmasına katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.