,, ,

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı: Çay üreticisini korumak için kanun teklifi vereceğiz

Siyaset 25.10.2023 - 15:29, Güncelleme: 25.10.2023 - 15:29 4818+ kez okundu.
 

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı: Çay üreticisini korumak için kanun teklifi vereceğiz

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, çay üreticisinin sorunlarını çözmek için kanun teklifi vereceklerini açıkladı. İsrail’in Gazze saldırılarına da tepki gösterdi
CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı Rize'nin başlıca geçim kaynağı olan çay konusunda sorunların devam ettiğini belirterek, çay üreticisini korumaya ilişkin kanun teklifi vereceklerini bildirdi. Ocaklı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, çay üreticisinin sorunlarının halen çözülemediğini ifade ederek, "Çay üreticisinin sorunlarını çözmek için yakın bir tarihte kanun teklifi vereceğiz. Bu teklifte, çay üreticisinin desteklenmesine, çay fiyatının belirlenmesinde üreticinin söz sahibi olmasına ve çay tarımının sürdürülebilir hale getirilmesine yönelik düzenlemeler yer alacak." dedi. Ocaklı, mevsimlik işçi olarak çalışan belediye işçileriyle enerji dağıtım firmalarında çalışan geçici işçilerin de düşük ücretli çalışma koşullarının halen devam ettiğini belirterek, bu işçilerin sorunlarının da çözülmesi gerektiğini söyledi. İsrail'in Gazze saldırılarına tepki İsrail'in Gazze saldırılarına da değinen Ocaklı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bu alanda sorumluluğunu yerine getirmediğini savundu. Ocaklı, "İnsımızın sokakta protesto gösterileri yapması, ulusal yas ilan etmemiz sorunun çözümü için yeterli tedbirler olarak görülemez. İktidarın yapması gereken şey, İsrail ile ticari ilişkilerin askıya alınması, konsoloslukların gerekirse kapatılmasıdır." diye konuştu.
CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, çay üreticisinin sorunlarını çözmek için kanun teklifi vereceklerini açıkladı. İsrail’in Gazze saldırılarına da tepki gösterdi

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı Rize'nin başlıca geçim kaynağı olan çay konusunda sorunların devam ettiğini belirterek, çay üreticisini korumaya ilişkin kanun teklifi vereceklerini bildirdi.

Ocaklı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, çay üreticisinin sorunlarının halen çözülemediğini ifade ederek, "Çay üreticisinin sorunlarını çözmek için yakın bir tarihte kanun teklifi vereceğiz. Bu teklifte, çay üreticisinin desteklenmesine, çay fiyatının belirlenmesinde üreticinin söz sahibi olmasına ve çay tarımının sürdürülebilir hale getirilmesine yönelik düzenlemeler yer alacak." dedi.

Ocaklı, mevsimlik işçi olarak çalışan belediye işçileriyle enerji dağıtım firmalarında çalışan geçici işçilerin de düşük ücretli çalışma koşullarının halen devam ettiğini belirterek, bu işçilerin sorunlarının da çözülmesi gerektiğini söyledi.

İsrail'in Gazze saldırılarına tepki

İsrail'in Gazze saldırılarına da değinen Ocaklı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bu alanda sorumluluğunu yerine getirmediğini savundu. Ocaklı, "İnsımızın sokakta protesto gösterileri yapması, ulusal yas ilan etmemiz sorunun çözümü için yeterli tedbirler olarak görülemez. İktidarın yapması gereken şey, İsrail ile ticari ilişkilerin askıya alınması, konsoloslukların gerekirse kapatılmasıdır." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.