,, ,

CHP, Memleket Partisi ile Seçim İşbirliği Müzakerelerinin Tıkandığını Açıkladı

Siyaset 26.01.2024 - 16:59, Güncelleme: 26.01.2024 - 16:59 5568+ kez okundu.
 

CHP, Memleket Partisi ile Seçim İşbirliği Müzakerelerinin Tıkandığını Açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel, Memleket Partisi ile yerel seçimlerdeki işbirliği müzakerelerinin tıkandığını açıkladı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel , 4 Ocak'tan itibaren Memleket Partisi ile yerel seçimlerde işbirliği konusunda yürütülen müzakerelerin tıkandığını açıkladı. Yücel, yaptığı açıklamada, "Memleket Partisi Genel Başkanı Sayın Muharrem İnce 'nin, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında dile getirdiği siyasi eleştirileri, görüşmeler esnasında gündeme dahi getirmediğini üzülerek dinledik" dedi. Yücel, görüşmelerde İnce'nin, belli sayıda belediye meclis üyeliği ve İzmir'de bir metropol ilçe belediye başkanlığı talebinde bulunduğunu belirterek, "Süreç, parti tabanımızın ve örgütümüzün kabul edemeyeceği bir noktaya taşınınca müzakerelerin tıkanması üzerine bugünkü açıklamayı yaptı" diye konuştu. Yücel, İnce'nin bugün yaptığı açıklamaların ve eleştirilerin, müzakereler olumlu sonuçlansa idi asla yapılmayacağını bildiğini belirterek, değerlendirmeyi kamuoyuna bıraktıklarını söyledi. Müzakerelerin Aksaklıkları CHP ve Memleket Partisi arasında 4 Ocak'ta başlayan yerel seçimlerde işbirliği görüşmeleri, iki partinin de bazı konularda uzlaşamamasından dolayı tıkanmıştı. Görüşmelerde, iki partinin de belediye meclis üyeliği ve belediye başkanlığı konusunda farklı talepleri olduğu belirtilmişti. CHP, belediye meclis üyeliği konusunda yüzde 50-50 paylaşımı önerirken, Memleket Partisi yüzde 60-40 paylaşımı talep etmişti. Belediye başkanlığı konusunda ise Memleket Partisi, İzmir'de bir metropol ilçe belediye başkanlığı talebinde bulunmuştu. İnce'nin Açıklamaları Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bugün yaptığı basın toplantısında, CHP ile yerel seçimlerde işbirliği konusunda yürütülen müzakerelerin tıkandığını duyurmuştu. İnce, yaptığı açıklamada, "CHP, bize hakaret etti. Bizimle pazarlık yapmak istedi. Biz de 'biz pazarlık yapmayız, seçime birlikte gireriz' dedik. Ancak CHP, bize 'bizi desteklersen belediye başkanlığını veririz' dedi. Biz de 'biz sizinle işbirliği yapmayız' dedik" ifadelerini kullanmıştı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel, Memleket Partisi ile yerel seçimlerdeki işbirliği müzakerelerinin tıkandığını açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel , 4 Ocak'tan itibaren Memleket Partisi ile yerel seçimlerde işbirliği konusunda yürütülen müzakerelerin tıkandığını açıkladı.

Yücel, yaptığı açıklamada, " Memleket Partisi Genel Başkanı Sayın Muharrem İnce 'nin, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında dile getirdiği siyasi eleştirileri, görüşmeler esnasında gündeme dahi getirmediğini üzülerek dinledik" dedi.

Yücel, görüşmelerde İnce'nin, belli sayıda belediye meclis üyeliği ve İzmir'de bir metropol ilçe belediye başkanlığı talebinde bulunduğunu belirterek, "Süreç, parti tabanımızın ve örgütümüzün kabul edemeyeceği bir noktaya taşınınca müzakerelerin tıkanması üzerine bugünkü açıklamayı yaptı" diye konuştu.

Yücel, İnce'nin bugün yaptığı açıklamaların ve eleştirilerin, müzakereler olumlu sonuçlansa idi asla yapılmayacağını bildiğini belirterek, değerlendirmeyi kamuoyuna bıraktıklarını söyledi.

Müzakerelerin Aksaklıkları

CHP ve Memleket Partisi arasında 4 Ocak'ta başlayan yerel seçimlerde işbirliği görüşmeleri, iki partinin de bazı konularda uzlaşamamasından dolayı tıkanmıştı.

Görüşmelerde, iki partinin de belediye meclis üyeliği ve belediye başkanlığı konusunda farklı talepleri olduğu belirtilmişti. CHP, belediye meclis üyeliği konusunda yüzde 50-50 paylaşımı önerirken, Memleket Partisi yüzde 60-40 paylaşımı talep etmişti. Belediye başkanlığı konusunda ise Memleket Partisi, İzmir'de bir metropol ilçe belediye başkanlığı talebinde bulunmuştu.

İnce'nin Açıklamaları

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bugün yaptığı basın toplantısında, CHP ile yerel seçimlerde işbirliği konusunda yürütülen müzakerelerin tıkandığını duyurmuştu.

İnce, yaptığı açıklamada, "CHP, bize hakaret etti. Bizimle pazarlık yapmak istedi. Biz de 'biz pazarlık yapmayız, seçime birlikte gireriz' dedik. Ancak CHP, bize 'bizi desteklersen belediye başkanlığını veririz' dedi. Biz de 'biz sizinle işbirliği yapmayız' dedik" ifadelerini kullanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.