,, ,

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, RTÜK'ün Tele1'e yönelik cezasını eleştirdi.

Siyaset 20.10.2022 - 17:54, Güncelleme: 20.10.2022 - 17:54 4484+ kez okundu.
 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, RTÜK'ün Tele1'e yönelik cezasını eleştirdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, RTÜK'ün Tele1'e yönelik cezasını eleştirdi.
RTÜK 'e üye seçimine ilişkin Özgür Özel , "RTÜK Başkanı eğer bu Meclisin kendine emanet ettiği yetkiyi kanuna, Anayasa'ya, vicdana, ahlaka uygun kullanmıyorsa biz bu seçilmişlere 6 yıl boyunca mahkum kalamayız. Meclisin kendi seçtiği üyeyi geri çağırma hakkı olmalıdır. Bu konuda kanun teklifimiz var." değerlendirmesini yaptı.   AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba 'nın partisinden istifa ettiğini belirten Özgür Özel , Meclis Başkanlığının RTÜK üyeliği ile ilgili "Biz dün gece 12'den önce AK Parti'ye yazmıştık yazıyı." dediğini aktardı. Özgür Özel , şöyle konuştu:   "Bir RTÜK üyesi İYİ Parti'de değil AK Parti'de olsun diye buna tenezzül ederseniz, millet bu yaptığınız siyasi yankesiciliğin bedelini en ağır şekilde ödetir, bu işten biz karlı çıkarız. 'Erdemliler hareketi' diye yola çıkan bir hareket, 20 sonra siyasi yankesicilik yapıyorsa, buna tenezzül ediyorsa ve Anayasa Komisyonu Başkanlığından gelen bir Meclis Başkanı buna alet oluyorsa, bu, muhalefet için çok elverişli bir durumdur bilesiniz."
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, RTÜK'ün Tele1'e yönelik cezasını eleştirdi.

RTÜK 'e üye seçimine ilişkin Özgür Özel , " RTÜK Başkanı eğer bu Meclisin kendine emanet ettiği yetkiyi kanuna, Anayasa'ya, vicdana, ahlaka uygun kullanmıyorsa biz bu seçilmişlere 6 yıl boyunca mahkum kalamayız. Meclisin kendi seçtiği üyeyi geri çağırma hakkı olmalıdır. Bu konuda kanun teklifimiz var." değerlendirmesini yaptı.

 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba 'nın partisinden istifa ettiğini belirten Özgür Özel , Meclis Başkanlığının RTÜK üyeliği ile ilgili "Biz dün gece 12'den önce AK Parti'ye yazmıştık yazıyı." dediğini aktardı. Özgür Özel , şöyle konuştu:

 

"Bir RTÜK üyesi İYİ Parti'de değil AK Parti'de olsun diye buna tenezzül ederseniz, millet bu yaptığınız siyasi yankesiciliğin bedelini en ağır şekilde ödetir, bu işten biz karlı çıkarız. 'Erdemliler hareketi' diye yola çıkan bir hareket, 20 sonra siyasi yankesicilik yapıyorsa, buna tenezzül ediyorsa ve Anayasa Komisyonu Başkanlığından gelen bir Meclis Başkanı buna alet oluyorsa, bu, muhalefet için çok elverişli bir durumdur bilesiniz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.