,, ,

CHP Eski Milletvekili Gürsel Tekin İstifa Etti!

Siyaset 13.02.2024 - 10:10, Güncelleme: 13.02.2024 - 10:10 5568+ kez okundu.
 

CHP Eski Milletvekili Gürsel Tekin İstifa Etti!

CHP’nin eski milletvekili Gürsel Tekin, partinin temel ilkelerinden uzaklaştığını belirterek partisinden istifa ettiğini duyurdu.
Cumhuriyet Halk Partisi 'nin ( CHP ) eski milletvekili Gürsel Tekin , bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile partisinden istifa ettiğini duyurdu. Tekin, istifasını gerekçelendirdiği açıklamasında CHP 'nin temel ilkelerinden uzaklaştığını ve şu şekilde eleştirilerde bulundu: Atatürkçü ve sosyal demokrat bir parti kimliğinden uzaklaşma Parti içi hemşericilik, gruplaşma, ekipleşme ilişkileri ile makam ve mevkilerin dağıtılması Partiye emek veren ve partinin iktidar olması için çalışan insanların dışlanması Türkiye'de iktidar mücadelesi yerine parti içi iktidar mücadelesinin yeğ tutulması Parti hukukunun ve partimiz emekçilerinin haklarının yok sayılması Genel Merkezin kendi açıkladığı kural ve talimatlara bile uymaması Parti hukukuna ve açıklamalarına güvenerek emek sarf eden insanların emeklerinin gasp edilmesi İdeoloji, ilke veya düşünce ile oluşan yoldaşlık ruhu yerine ahbap - çavuş, eş, dost, akraba ilişkilerinin her düzeyde belirleyici olması Gençlik yıllarından beri hayatını adadığı CHP'den, inandığı ilkelerin emrettiği ve mevcut yapıda çalışma imkanının kalmadığı için büyük bir üzüntüyle istifa ettiğini belirten Tekin, uğruna hayatını adadığı ilkeler için çalışmaya devam edeceğini söyledi. Tekin'in istifası CHP kulislerinde büyük yankı uyandırdı. Tekin'in istifası sonrası CHP'de yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor.
CHP’nin eski milletvekili Gürsel Tekin, partinin temel ilkelerinden uzaklaştığını belirterek partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi 'nin ( CHP ) eski milletvekili Gürsel Tekin , bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Tekin, istifasını gerekçelendirdiği açıklamasında CHP 'nin temel ilkelerinden uzaklaştığını ve şu şekilde eleştirilerde bulundu:

  • Atatürkçü ve sosyal demokrat bir parti kimliğinden uzaklaşma
  • Parti içi hemşericilik, gruplaşma, ekipleşme ilişkileri ile makam ve mevkilerin dağıtılması
  • Partiye emek veren ve partinin iktidar olması için çalışan insanların dışlanması
  • Türkiye'de iktidar mücadelesi yerine parti içi iktidar mücadelesinin yeğ tutulması
  • Parti hukukunun ve partimiz emekçilerinin haklarının yok sayılması
  • Genel Merkezin kendi açıkladığı kural ve talimatlara bile uymaması
  • Parti hukukuna ve açıklamalarına güvenerek emek sarf eden insanların emeklerinin gasp edilmesi
  • İdeoloji, ilke veya düşünce ile oluşan yoldaşlık ruhu yerine ahbap - çavuş, eş, dost, akraba ilişkilerinin her düzeyde belirleyici olması

Gençlik yıllarından beri hayatını adadığı CHP'den, inandığı ilkelerin emrettiği ve mevcut yapıda çalışma imkanının kalmadığı için büyük bir üzüntüyle istifa ettiğini belirten Tekin, uğruna hayatını adadığı ilkeler için çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Tekin'in istifası CHP kulislerinde büyük yankı uyandırdı.

Tekin'in istifası sonrası CHP'de yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.