,, ,

Cengiz Demirci Kimdir ?

Kimdir 28.10.2022 - 13:44, Güncelleme: 28.10.2022 - 13:44 6064+ kez okundu.
 

Cengiz Demirci Kimdir ?

Cengiz Demirci Kimdir ?
Cengiz Demirci Müziğe 1967 yılında ailesinin sahibi olduğu düğün salonunda başladı. Askerde bandoda görev aldı. 1979 ‘da girdiği İstanbul Belediye Konservatuvarı Şehir Armoni Orkestrası’ndan 2017 ‘de emekli oldu. Cengiz Demirci İsmail Soyberk ile kurdukları grubu EVRiM, Modern Folk Üçlüsü, Okay Temiz, Erkut Taçkın, Metin Ersoy, Nükhet Duru, Semiha Yankı , Edip Akbayram gibi pop müziğimizin temelini atan sanatçılara ve Sertab Erener, Candan Erçetin, Harun Kolçak, Ahmet Kaya gibi 90’lar pop akımının öncü seslerine konserlerde, stüdyo kayıtlarında eşlik etti. “Davul çalmak hayatımdaki en güzel şey oldu...” diyen Cengiz Demirci de eski bir Ludwig kullanıcısıdır ve derin bir bilgi birikimine sahiptir.
Cengiz Demirci Kimdir ?

Cengiz Demirci Müziğe 1967 yılında ailesinin sahibi olduğu düğün salonunda başladı. Askerde bandoda görev aldı. 1979 ‘da girdiği İstanbul Belediye Konservatuvarı Şehir Armoni Orkestrası’ndan 2017 ‘de emekli oldu.

Cengiz Demirci İsmail Soyberk ile kurdukları grubu EVRiM, Modern Folk Üçlüsü, Okay Temiz, Erkut Taçkın, Metin Ersoy, Nükhet Duru, Semiha Yankı , Edip Akbayram gibi pop müziğimizin temelini atan sanatçılara ve Sertab Erener, Candan Erçetin, Harun Kolçak, Ahmet Kaya gibi 90’lar pop akımının öncü seslerine konserlerde, stüdyo kayıtlarında eşlik etti. “Davul çalmak hayatımdaki en güzel şey oldu...” diyen Cengiz Demirci de eski bir Ludwig kullanıcısıdır ve derin bir bilgi birikimine sahiptir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.