,, ,

Cemal Kütahya'nın anısına 28 Ekim'de hatıra ormanı açılıyor

Gündem 26.10.2023 - 14:17, Güncelleme: 26.10.2023 - 14:17 2945+ kez okundu.
 

Cemal Kütahya'nın anısına 28 Ekim'de hatıra ormanı açılıyor

Cemal Kütahya’nın anısına, Türkiye Hentbol Federasyonu ve Orman Genel Müdürlüğü, Hatıra Ormanı projesini hayata geçiriyor.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremde hayatını kaybeden Milli Takım Kaptanımız Cemal Kütahya , oğlu Çınar ile eşi Pelin Kütahya'nın anısını yaşatmak üzere Cemal Kütahya Hatıra Ormanı projesi hayata geçiyor.    Türkiye Hentbol Federasyonu ve Orman Genel Müdürlüğü'nün yaptığı iş birliği ile Ankara Atatürk Orman Çiftliği'nde oluşturulan Cemal Kütahya Hatıra Ormanı için 28 Ekim 2023 Cumartesi günü açılış töreni düzenlenecek. Fidan dikim töreni saat 10.30'da başlarken, ulaşım için THF Ankara Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'ndan saat 9.30'da servis kaldırılacak. Cemal Kütahya 12 Haziran 1990 tarihinde doğan Cemal Kütahya, 2022'de Konya'da düzenlenen ve ikinci olarak tamamladığı İslami Dayanışma Oyunları'nda A Milli Hentbol Takımı’nın kaptanlığını yapmıştı. Aynı zamanda da Plaj Hentbolu Milli Takımı'nda da kaptan olarak görev yapan Kütahya, 2019 ve 2021 BH ECh'da gol kralı olmuştu. Kütahya toplamda salon ve plaj hentbolunda 150'den fazla milli forma giymişti. Kütahya, 2015 yılında İtalya’nın Pescara şehrinde düzenlenen Akdeniz Plaj Oyunları’nda üçüncü olan PLaj Hentbol Milli Takım kadrosunda yer almıştı. Cemal Kütahya, beden öğretmeniydi. Cemal Kütahya son olarak Özel Vefakent Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nde forma giyiyordu ve takımı ligde namağlup olarak lider durumdaydı. Hentbola Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde başlayan Kütahya, Ankara İl Özel İdare, İstanbul Yeditepespor, Ankaraspor, Antalyaspor, Beykoz Belediyesi, Katar’da Al-Shamal, Romanya’da Bükreş Suceava takımlarında oynadı. Al-Shamal takımı ile 2020 Arap Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluk yaşamıştı.
Cemal Kütahya’nın anısına, Türkiye Hentbol Federasyonu ve Orman Genel Müdürlüğü, Hatıra Ormanı projesini hayata geçiriyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremde hayatını kaybeden Milli Takım Kaptanımız Cemal Kütahya , oğlu Çınar ile eşi Pelin Kütahya'nın anısını yaşatmak üzere Cemal Kütahya Hatıra Ormanı projesi hayata geçiyor. 
 
Türkiye Hentbol Federasyonu ve Orman Genel Müdürlüğü'nün yaptığı iş birliği ile Ankara Atatürk Orman Çiftliği'nde oluşturulan Cemal Kütahya Hatıra Ormanı için 28 Ekim 2023 Cumartesi günü açılış töreni düzenlenecek.

Fidan dikim töreni saat 10.30'da başlarken, ulaşım için THF Ankara Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'ndan saat 9.30'da servis kaldırılacak.

Cemal Kütahya

12 Haziran 1990 tarihinde doğan Cemal Kütahya, 2022'de Konya'da düzenlenen ve ikinci olarak tamamladığı İslami Dayanışma Oyunları'nda A Milli Hentbol Takımı’nın kaptanlığını yapmıştı. Aynı zamanda da Plaj Hentbolu Milli Takımı'nda da kaptan olarak görev yapan Kütahya, 2019 ve 2021 BH ECh'da gol kralı olmuştu. Kütahya toplamda salon ve plaj hentbolunda 150'den fazla milli forma giymişti. Kütahya, 2015 yılında İtalya’nın Pescara şehrinde düzenlenen Akdeniz Plaj Oyunları’nda üçüncü olan PLaj Hentbol Milli Takım kadrosunda yer almıştı. Cemal Kütahya, beden öğretmeniydi.

Cemal Kütahya son olarak Özel Vefakent Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nde forma giyiyordu ve takımı ligde namağlup olarak lider durumdaydı.

Hentbola Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde başlayan Kütahya, Ankara İl Özel İdare, İstanbul Yeditepespor, Ankaraspor, Antalyaspor, Beykoz Belediyesi, Katar’da Al-Shamal, Romanya’da Bükreş Suceava takımlarında oynadı. Al-Shamal takımı ile 2020 Arap Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluk yaşamıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.