,, ,

Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi gerilimi Meclis'te devam etti

Siyaset 31.01.2024 - 16:40, Güncelleme: 31.01.2024 - 16:40 5871+ kez okundu.
 

Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi gerilimi Meclis'te devam etti

Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesi, Meclis’te gerilimi artırdı. AK Parti ve DEM Parti, konu hakkında farklı görüşler belirtti
TİP 'ten Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay 'ın, Gezi Parkı davasında aldığı 18 yıl hapis cezasının onanması üzerine vekilliğinin düşürülmesi, Meclis'te gerilimi artırdı. AK Parti: Meclis'i terörize ederek iş çıkaramazlar AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin , Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesinin ardından Meclis'te yaptığı konuşmada, "Bir grup milletvekili Meclis'i ve toplumu terörize ederek iş çıkarabileceğini zannediyor" dedi. Zengin, "Dün başkanlık divanının iradesinin okunmasına dahi tahammül olmadı. Meclis başkanvekiline Anayasa fırlatmaktan... Siz, hanımefendi arkadaşlarıma 10 defa 'katil' diye bağırdınız. Dün burada yapılan Anayasa'ya uygun olan bir eylemdir" ifadelerini kullandı. DEM Parti: Anayasa'ya aykırılık var DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ise Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesinin Anayasa'ya aykırı olduğunu savundu. Koçyiğit, "Bugün Meclis'te yaşananlar, demokrasinin ve hukukun yok sayılmasıdır. Can Atalay'ın vekilliği, Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı doğrultusunda düşürülmüştür. Bu karar, Anayasa'ya aykırıdır" dedi. Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesiyle TİP'in Meclis'teki sandalye sayısı 4'ten 3'e düştü.
Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesi, Meclis’te gerilimi artırdı. AK Parti ve DEM Parti, konu hakkında farklı görüşler belirtti

TİP 'ten Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay 'ın, Gezi Parkı davasında aldığı 18 yıl hapis cezasının onanması üzerine vekilliğinin düşürülmesi, Meclis'te gerilimi artırdı.

AK Parti: Meclis'i terörize ederek iş çıkaramazlar

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin , Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesinin ardından Meclis'te yaptığı konuşmada, "Bir grup milletvekili Meclis'i ve toplumu terörize ederek iş çıkarabileceğini zannediyor" dedi.

Zengin, "Dün başkanlık divanının iradesinin okunmasına dahi tahammül olmadı. Meclis başkanvekiline Anayasa fırlatmaktan... Siz, hanımefendi arkadaşlarıma 10 defa 'katil' diye bağırdınız. Dün burada yapılan Anayasa'ya uygun olan bir eylemdir" ifadelerini kullandı.

DEM Parti: Anayasa'ya aykırılık var

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ise Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesinin Anayasa'ya aykırı olduğunu savundu.

Koçyiğit, "Bugün Meclis'te yaşananlar, demokrasinin ve hukukun yok sayılmasıdır. Can Atalay'ın vekilliği, Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı doğrultusunda düşürülmüştür. Bu karar, Anayasa'ya aykırıdır" dedi.

Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesiyle TİP'in Meclis'teki sandalye sayısı 4'ten 3'e düştü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.