,, ,

Çalkın: Kürt Sorunu Çözüldü, Sorun PKK ve Uzantıları

Siyaset 01.02.2024 - 10:31, Güncelleme: 01.02.2024 - 10:34 5948+ kez okundu.
 

Çalkın: Kürt Sorunu Çözüldü, Sorun PKK ve Uzantıları

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Kürt sorununun çözüldüğünü, sorunun PKK olduğunu belirtti ve 1 Şubat’ta barış için sokaklara inmeme çağrısı yaptı
AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın Kars’ın Sultan Alparslan’ın Anadolu’ya girdiği kapı olduğunu ve Eb’ul Hasan Harakani Hazretlerinin göstermiş olduğu manevi yolda asırlardır yürüdüğünü belirtti. Çalkın, Kars ’ın köklerinden güç aldığını ve maneviyatından beslendiğini ifade etti. Çalkın, DEM Partisi’nin Kürt sorununu Abdullah Öcalan’dan ibaret gördüğünü, ancak ülkemizde Kürt sorununun çözüldüğünü, sorunun PKK ve uzantıları olduğunu vurguladı. DEM Partisi Eş Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç ve TBMM Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’in, İmralı’da tutuklu olan terörist başı Öcalan için Kars’tan başlayarak bir yürüyüş tertip edeceklerini açıkladıklarını aktardı. Çalkın, bu yapılanmanın Kürtleri sürekli kendi karanlık emelleri için istismar ettiğini ve kaos çıkarmak için sokaklara çağırdığını belirtti. Ayrıca, PKK’yı kınamayan ve eylemlerine ses çıkarmayan bu yapılanmanın, barışı ve demokrasiyi savunduğunu iddia etmesinin büyük bir çelişki olduğunu ifade etti. Çalkın, gerçekten samimi olanların, 1 Şubat’ta katil Öcalan için değil, PKK’nın bölücü eylemlerinden vazgeçmesi ve silahlarını bırakması için çağrıda bulunması gerektiğini belirtti. Kürt kardeşlere, Karslı hemşehirlere, demokratlara ve aydınlara seslenen Çalkın, bu bölücü yapılanmanın pis emellerine alet olmamaları ve çağrılarına uymamaları gerektiğini vurguladı. Çalkın, 1 Şubat’ta sokaklara inmeyerek, ülkemizde gerçek barışa ve birliğe hizmet etmiş olacaklarını belirtti.
AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Kürt sorununun çözüldüğünü, sorunun PKK olduğunu belirtti ve 1 Şubat’ta barış için sokaklara inmeme çağrısı yaptı

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın Kars’ın Sultan Alparslan’ın Anadolu’ya girdiği kapı olduğunu ve Eb’ul Hasan Harakani Hazretlerinin göstermiş olduğu manevi yolda asırlardır yürüdüğünü belirtti. Çalkın, Kars ’ın köklerinden güç aldığını ve maneviyatından beslendiğini ifade etti.

Çalkın, DEM Partisi’nin Kürt sorununu Abdullah Öcalan’dan ibaret gördüğünü, ancak ülkemizde Kürt sorununun çözüldüğünü, sorunun PKK ve uzantıları olduğunu vurguladı. DEM Partisi Eş Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç ve TBMM Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’in, İmralı’da tutuklu olan terörist başı Öcalan için Kars’tan başlayarak bir yürüyüş tertip edeceklerini açıkladıklarını aktardı.

Çalkın, bu yapılanmanın Kürtleri sürekli kendi karanlık emelleri için istismar ettiğini ve kaos çıkarmak için sokaklara çağırdığını belirtti. Ayrıca, PKK’yı kınamayan ve eylemlerine ses çıkarmayan bu yapılanmanın, barışı ve demokrasiyi savunduğunu iddia etmesinin büyük bir çelişki olduğunu ifade etti.

Çalkın, gerçekten samimi olanların, 1 Şubat’ta katil Öcalan için değil, PKK’nın bölücü eylemlerinden vazgeçmesi ve silahlarını bırakması için çağrıda bulunması gerektiğini belirtti. Kürt kardeşlere, Karslı hemşehirlere, demokratlara ve aydınlara seslenen Çalkın, bu bölücü yapılanmanın pis emellerine alet olmamaları ve çağrılarına uymamaları gerektiğini vurguladı. Çalkın, 1 Şubat’ta sokaklara inmeyerek, ülkemizde gerçek barışa ve birliğe hizmet etmiş olacaklarını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.