,, ,

Boxing Day Ne Demek? Boxing Day Nedir? Boxing Day Tarihçesi

Gündem 27.12.2023 - 15:25, Güncelleme: 27.12.2023 - 15:25 2045+ kez okundu.
 

Boxing Day Ne Demek? Boxing Day Nedir? Boxing Day Tarihçesi

Boxing Day Ne Demek? Boxing Day Nedir? Boxing Day Tarihçesi
Boxing Day , Noel'in ertesi günü, yani 26 Aralık'ta kutlanan bir bayramdır. Birleşik Krallık , Kanada , Avustralya , Yeni Zelanda , İrlanda , Güney Afrika ve diğer bazı ülkelerde kutlanır. Boxing Day 'in kökeni, 19. yüzyılda İngiltere'de ortaya çıkan bir geleneğe dayanmaktadır. Bu geleneğe göre, Noel'de zenginler, hizmetçilerine ve yoksullara hediyeler ve yemekler verirdi. Bu hediyeler, genellikle bir kutuda verilirdi ve bu nedenle "Boxing Day" olarak adlandırılmıştır. Günümüzde, Boxing Day, hediye alışverişi, spor etkinlikleri ve aile ziyaretleri için bir gündür. Birleşik Krallık'ta, Boxing Day, büyük bir alışveriş günüdür ve mağazalar genellikle büyük indirimler sunar. Ayrıca, Boxing Day'de geleneksel olarak futbol, rugby ve kriket gibi spor etkinlikleri düzenlenir. Boxing Day birçok ülkede farklı şekillerde kutlanır. Örneğin, Kanada'da Boxing Day, "Boxing Day Sale" olarak bilinen büyük bir alışveriş günüdür. Avustralya'da, Boxing Day, plajlara ve açık hava etkinliklerine gitmek için popüler bir gündür. Boxing Day Noel'in ardından gelen bir kutlama günüdür. Bu gün, insanlar hediye alışverişi yaparak, spor etkinliklerine katılarak veya aileleriyle vakit geçirerek eğlenirler.
Boxing Day Ne Demek? Boxing Day Nedir? Boxing Day Tarihçesi

Boxing Day , Noel'in ertesi günü, yani 26 Aralık'ta kutlanan bir bayramdır. Birleşik Krallık , Kanada , Avustralya , Yeni Zelanda , İrlanda , Güney Afrika ve diğer bazı ülkelerde kutlanır.

Boxing Day 'in kökeni, 19. yüzyılda İngiltere'de ortaya çıkan bir geleneğe dayanmaktadır. Bu geleneğe göre, Noel'de zenginler, hizmetçilerine ve yoksullara hediyeler ve yemekler verirdi. Bu hediyeler, genellikle bir kutuda verilirdi ve bu nedenle "Boxing Day" olarak adlandırılmıştır.

Günümüzde, Boxing Day, hediye alışverişi, spor etkinlikleri ve aile ziyaretleri için bir gündür. Birleşik Krallık'ta, Boxing Day, büyük bir alışveriş günüdür ve mağazalar genellikle büyük indirimler sunar. Ayrıca, Boxing Day'de geleneksel olarak futbol, rugby ve kriket gibi spor etkinlikleri düzenlenir.

Boxing Day birçok ülkede farklı şekillerde kutlanır. Örneğin, Kanada'da Boxing Day, " Boxing Day Sale" olarak bilinen büyük bir alışveriş günüdür. Avustralya'da, Boxing Day, plajlara ve açık hava etkinliklerine gitmek için popüler bir gündür.

Boxing Day Noel'in ardından gelen bir kutlama günüdür. Bu gün, insanlar hediye alışverişi yaparak, spor etkinliklerine katılarak veya aileleriyle vakit geçirerek eğlenirler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.