,, ,

Bolat ve Kubrakov, İki Ülke Arasındaki Ekonomik ve Ticari İlişkileri Ele Aldı

Gündem 31.01.2024 - 16:26, Güncelleme: 31.01.2024 - 16:26 3132+ kez okundu.
 

Bolat ve Kubrakov, İki Ülke Arasındaki Ekonomik ve Ticari İlişkileri Ele Aldı

Ticaret Bakanı Bolat, Ukrayna’nın yeniden inşasında Türkiye’nin rolünün önemli olduğunu belirtti ve iş birliğinin artırılacağını söyledi
Ticaret Bakanı Ömer Bolat , Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Topluluklar, Bölgeler ve Altyapı Geliştirme Bakanı Oleksandr Kubrakov , Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren 'in de katılımlarıyla İstanbul'da düzenlenen "Ukrayna'nın Yeniden İnşası Forumu"nda yaptığı konuşmada, Ukrayna'nın yeniden inşasında Türkiye'nin rolünün önemli olduğunu söyledi. Bolat, forumun, Ukrayna'nın yeniden inşası konusunda iki ülkenin kamu ve özel kuruluşları arasında iş birliğini artırmak için önemli bir platform olduğunu belirterek, "Savaşın yıkıcı etkilerinin hem Ukrayna hem de bölge ülkeleri için azaltılması ve meselenin çözümü için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 'ın liderliğinde her fırsatta, tüm ikili ve uluslararası platformda temaslarımızı sürdürürken Ukrayna ile ekonomik ve ticari işbirliğimize de hız kesmeden devam etmekteyiz" dedi. Bolat, konuşmasında şunları kaydetti: "Ukrayna'nın yeniden inşası, yalnızca Ukrayna'nın değil, tüm bölgenin geleceği için önemli bir fırsattır. Bu kapsamda, Ukrayna'nın yeniden inşasında ülkemizin üstleneceği rolü, iki ülkenin kamu ve özel kuruluşlarıyla karşılıklı ele aldık. Forumda, Ukrayna'nın öncelikli altyapı projelerine ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Ukrayna'nın yeniden inşası sürecinde, Türk müteahhitlerin ve mühendislik firmalarının deneyim ve uzmanlığından yararlanılması konusunda mutabık kaldık. Programın sonunda, muhatabımla imzaladığımız 'Türkiye-Ukrayna Yeniden İnşa Görev Gücüne İlişkin Uygulama Esasları' vesilesiyle kurulan 'Görev Gücü' sayesinde, Ukrayna'daki projeleri değerlendirecek, finansman koşullarını ve diğer süreçleri bu platformda karşılıklı ele alacağız. Bu zaptın, Türkiye ve Ukrayna arasındaki stratejik ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sunacağına inancımız tamdır." Bolat, forumun ardından, Ukrayna Başbakan Yardımcısı Kubrakov ile bir araya gelerek, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri ele aldı. Forumda neler konuşuldu? Forumda, Ukrayna'nın yeniden inşasında öncelikli altyapı projeleri ele alındı. Bu projeler arasında, karayolu, demiryolu, havayolu, enerji ve su altyapısı projeleri yer alıyor. Forumda, Türk müteahhitlerin ve mühendislik firmalarının Ukrayna'nın yeniden inşasında oynayabileceği rol de değerlendirildi. Türk müteahhitler, Ukrayna'da bugüne kadar 9,3 milyar dolar değerinde 262 proje üstlendi. Forumda ayrıca, Ukrayna'nın yeniden inşası için finansman koşulları da ele alındı. Ukrayna hükümeti, yeniden inşa için 411 milyar dolarlık bir kaynak ihtiyacı olduğunu açıklamıştı.
Ticaret Bakanı Bolat, Ukrayna’nın yeniden inşasında Türkiye’nin rolünün önemli olduğunu belirtti ve iş birliğinin artırılacağını söyledi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat , Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Topluluklar, Bölgeler ve Altyapı Geliştirme Bakanı Oleksandr Kubrakov , Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren 'in de katılımlarıyla İstanbul'da düzenlenen "Ukrayna'nın Yeniden İnşası Forumu"nda yaptığı konuşmada, Ukrayna'nın yeniden inşasında Türkiye'nin rolünün önemli olduğunu söyledi.

Bolat, forumun, Ukrayna'nın yeniden inşası konusunda iki ülkenin kamu ve özel kuruluşları arasında iş birliğini artırmak için önemli bir platform olduğunu belirterek, "Savaşın yıkıcı etkilerinin hem Ukrayna hem de bölge ülkeleri için azaltılması ve meselenin çözümü için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 'ın liderliğinde her fırsatta, tüm ikili ve uluslararası platformda temaslarımızı sürdürürken Ukrayna ile ekonomik ve ticari işbirliğimize de hız kesmeden devam etmekteyiz" dedi.

Bolat, konuşmasında şunları kaydetti:

"Ukrayna'nın yeniden inşası, yalnızca Ukrayna'nın değil, tüm bölgenin geleceği için önemli bir fırsattır. Bu kapsamda, Ukrayna'nın yeniden inşasında ülkemizin üstleneceği rolü, iki ülkenin kamu ve özel kuruluşlarıyla karşılıklı ele aldık. Forumda, Ukrayna'nın öncelikli altyapı projelerine ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Ukrayna'nın yeniden inşası sürecinde, Türk müteahhitlerin ve mühendislik firmalarının deneyim ve uzmanlığından yararlanılması konusunda mutabık kaldık.

Programın sonunda, muhatabımla imzaladığımız 'Türkiye-Ukrayna Yeniden İnşa Görev Gücüne İlişkin Uygulama Esasları' vesilesiyle kurulan 'Görev Gücü' sayesinde, Ukrayna'daki projeleri değerlendirecek, finansman koşullarını ve diğer süreçleri bu platformda karşılıklı ele alacağız. Bu zaptın, Türkiye ve Ukrayna arasındaki stratejik ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sunacağına inancımız tamdır."

Bolat, forumun ardından, Ukrayna Başbakan Yardımcısı Kubrakov ile bir araya gelerek, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri ele aldı.

Forumda neler konuşuldu?

Forumda, Ukrayna'nın yeniden inşasında öncelikli altyapı projeleri ele alındı. Bu projeler arasında, karayolu, demiryolu, havayolu, enerji ve su altyapısı projeleri yer alıyor.

Forumda, Türk müteahhitlerin ve mühendislik firmalarının Ukrayna'nın yeniden inşasında oynayabileceği rol de değerlendirildi. Türk müteahhitler, Ukrayna'da bugüne kadar 9,3 milyar dolar değerinde 262 proje üstlendi.

Forumda ayrıca, Ukrayna'nın yeniden inşası için finansman koşulları da ele alındı. Ukrayna hükümeti, yeniden inşa için 411 milyar dolarlık bir kaynak ihtiyacı olduğunu açıklamıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.